„Teslini susreti“ 13. i 14. novembra u Banjoj Luci

Prvi “Teslini susreti”, kojima se obilježava 80 godina od smrti velikog naučnika, biće održani 13. i 14. novembra u Banjoj Luci.

Događaj organizuje Agencija „Venturo“, a partneri manifestacije su Radio klub „Nikola Tesla“ i Osnovna škola „Nikola Tesla“, dok je generalni pokrovitelj Grad Banja Luka.

Prvi dan manifestacije biće održan 13. novembra u Domu omladine, a drugi 14. novembra u Pozorišnoj sali Obilićevo (sala Jazavac).

– Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo prve “Tesline susrete”, koji će se povodom 80 godina od smrti velikog naučnika održati u Banjoj Luci. U ponedjeljak sa početkom u 19 časova prisutni će imati priliku da pogledaju animirani film “Tesla and the lamplighter“. Poslije toga će biti održano zanimljivo predavanje na temu “Nikola Tesla i radio talasi” a kraj programa je rezervisan za izložbu učeničkih radova. Drugog dana manifestacije, u utorak očekuje nas premijera predstave “Tesla – prilagođavanje anđela” koja će biti izvedena u Pozorišnoj sali Obilićevo (sala Jazavac) sa početkom u 20 časova.U predstavi igraju popularni glumci Vladimir Posavec – Tušek i Momčilo Otašević, a radnja prati događaje koji su se odigrali u posljednjim satima života Nikole Tesle – rekao je Goran Vrhovac iz agencije „Venturo“.

Ulaz na sve programe, koji će biti u Domu omladine je besplatan, a svi zainteresovani za predstavu mogu da kupe ulaznice na biletarnici dvorane Obilićevo svakog dana od 16 do 20 časova.

Izvor: banjaluka.rs.ba