TC Kakanj sufinansira opremanje multimedijalnog centra u JU KSC Kakanj

Članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj (TCK), Zehra Obralija i Izudin Neimarlija, danas su zvanično uručili donaciju u iznosu od 8.000 KM Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC Kakanj). Donacija je namijenjena za sufinasiranje opremanja multimedijalnog studija za proizvodnju video i audio materijala.

Na ovaj način, TCK daje značajan doprinos digitalizaciji, unapređenju i modernizaciji uslova rada u ovom kakanjskom pogonu kulture. Zahvaljujući ovoj donaciji u iznosu od 8.000 KM bit će moguće poboljšanje, modernizacija i unapređenje uslova rada JU KSC Kakanj nabavkom opreme za audio i video montažu i snimanje, te nastavak razvoja JU KSC Kakanj u svrhu pružanja kvalitetnijih i novih usluga, uz proširenje kapaciteta obavljanja djelatnosti.

“Ovo je još jedna donacija, još jedno ulaganje u lokalnu zajednicu koje redovno provodimo na polju zdravstva, obrazovanja i kulture. Naša iskrena želja je da budemo dobar partner i dobar komšija i da podržimo svaki vid napretka i modernizacije koji vodi ka boljim uslovima i boljim rezultatima. Uvijek se radujemo podržati nove ideje i nove inicijative, kao i korištenje novih tehnologija kojima se obogaćuje svakodnevni život svih stanovnika našeg grada. Uvjeren sam da će se kroz ovaj projekat znatno obogatiti svi segmenti kulturno-umjetničke i multimedijalne ponude u našem gradu”, kazao je Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK.

“Nastojimo kroz sve svoje aktivnosti stalno unapređivati i bogatiti kulturni i društveni život u Kaknju, a Tvornica cementa Kakanj je naš dugogodišnji partner i prijatelj koji je uvijek spreman pružiti podršku razvoju kulture i prepoznaje prave ideje. Učestvovali su u mnogobrojnim projektima naše ustanove, a ova donacija još jedan primjer istinske društvene odgovornosti TCK koja se temelji na svjetskim principima poslovanja i održivog razvoja usmjerenog na razvoj lokalne zajednice i unapređenje kulturnog i društvenog života. S ovim sredstvima nabavit ćemo dio opreme za naš novi multimedijalni studio u kojem ćemo, pored naših standardnih produkcija, proizvoditi i kulturne i edukativne digitalne sadržaje za sve generacije”, kazao je ovom prilikom Mirza Mušija, direktor JU KSC Kakanj.

akta.ba

Related Posts

Preduzetništvo i radna mjesta: Evropska unija izdvojila 8 miliona eura za razvoj lokalnih partnerstava u BiH

Preduzetništvo je ključna osobina za razvoj lokalnih privreda. Kao rezultat, Evropska unija u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) podržava uspješne preduzetnike, sa posebnim fokusom na mladim osobama i ženama. Jedna od tih je Tijana Babić iz Prijedora, čime se otvaraju mogućnosti za nova radna mjesta. Suočena sa teškim životnim okolnostima, Tijana je pokušavala pronaći posao koji […]

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini najavljen za 21. kolovoza

Turistička organizacija Čapljinka i Grad Čapljina organiziraju 22. međunarodni ljetni karneval na kojem će sudjelovati karnevalske skupine iz BiH i inozemstva, uz sadržajan zabavni program prilagođen pandemijskim mjerama i ograničenjima. Kako se navodi u najavi, karneval će biti upriličen u subotu, 21. kolovoza, a cijeli program održavat će se na glavnom trgu ispred gradske uprave. Riječ je o[…]