Edukativne radionice za djecu u vrtiću Pinokio

U okviru projekta „Ranim odgojem i obrazovanjem prema održivom razvoju“, koji se realizira u okviru projekta NAGE – Networking and Advocacy for Green Economy (Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju) koji je finansiran sredstvima Evropske unije, koji provodi Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini u vrtiću Pinokio u Bihaću održana je edukativna radionica za djecu predškolskog uzrasta.

Cilj radionice je da djeca u skladu sa svojim uzrasnim mogućnostima, steknu određena znanja, vještine i sposobnosti za djelovanje na očuvanju prirodne okoline.

Naša je ideja i glavni problem koji želimo rješavati ovim projektom da odgoj i obrazovanje o značaju održivog razvoja krene od najmlađih, jer su upravo oni najspremniji učiti i kroz proces odgoja i obrazovanja postati aktivni i odgovorni građani, svjesni da imamo  jednu planetu koja može opstati samo uz promjenu našeg odnosa prema njoj.

Djeca moraju odrastati svjesna značaja svakog malog pojedinačnog i zajedničkog doprinosa očuvanju prirodne sredine i razumnog, održivog lokalnog razvoja.

lan.ba

Related Posts

Preduzetništvo i radna mjesta: Evropska unija izdvojila 8 miliona eura za razvoj lokalnih partnerstava u BiH

Preduzetništvo je ključna osobina za razvoj lokalnih privreda. Kao rezultat, Evropska unija u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) podržava uspješne preduzetnike, sa posebnim fokusom na mladim osobama i ženama. Jedna od tih je Tijana Babić iz Prijedora, čime se otvaraju mogućnosti za nova radna mjesta. Suočena sa teškim životnim okolnostima, Tijana je pokušavala pronaći posao koji […]

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini najavljen za 21. kolovoza

Turistička organizacija Čapljinka i Grad Čapljina organiziraju 22. međunarodni ljetni karneval na kojem će sudjelovati karnevalske skupine iz BiH i inozemstva, uz sadržajan zabavni program prilagođen pandemijskim mjerama i ograničenjima. Kako se navodi u najavi, karneval će biti upriličen u subotu, 21. kolovoza, a cijeli program održavat će se na glavnom trgu ispred gradske uprave. Riječ je o[…]