Svečano otvorena prodajna kućica Udruženja žena “Iskra”

Članice Udruženja žena „Iskra“ danas su u prisustvu sugrađana, predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) i opštine Modriča zvanično otvorili prodajno-izložbenu kućicu u centru grada. Ista je obezbijeđena u okviru projekta „Društveni centar – podsticajno okruženje za bolju budućnost građana“, koji se implementira u okviru projekta ,,Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini“.

„Projekat se nalazi u drugoj fazi i istovremeno se implementira u 40 lokalnih zajednica u BiH pod pokroviteljstvom vlada Švajcarske i Švedske. Cilj projekta je jačanje uloge mjesnih zajednica, kako bi ih građani prepoznali kao mjesta u kojima mogu ostvariti svoje interese i doprinjeti poboljšanju kvaliteta života“, istakao je projektni menadžer Nasir Nalić.

Načelnik Jovica Radulović je rekao da se projekat realizuje već godinu dana u pet modričkih mjesnih zajednica, te da će vjerovatno u narednoj fazi biti uključene još neke mjesne zajednice. „Sredstva u iznosu od 9.000 KM za nabavku kućice obezbijedio je UNDP, a odlukom opštine Modriča i UNDP-a ona je povjerena Uduženju „Iskra“ sa ciljem podrške radu marginalizovanih grupa stanovništva“, pojasnio je Radulović.

„Otvaranje kućice je rezultat entuzijazma članica Udruženja žena „Iskra“, koje je osnovano prije svega nešto više od godinu dana. Kućica će raditi svaki dan i u ponudi će biti proizvodi koji predstavljaju tradiciju našeg kraja“, dodala je načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Bojana Kurešević.

Kućica je postavljena na Trgu dr Milan Jelić i ima za cilj promociju ženskog preduzetništva i očuvanje tradicije, kao i predstavljanje rada Društvenog centra, ali i uključivanje drugih korisnika, naročito žena u rad svojih mjesnih zajednica i Društvenog centra.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH).

Izvor: mjesnazajednica.ba