Studentima u Tuzli koji stanuju u studentskom domu bit će organizovani iftari

Ilustracija: Envato

Studentski centar Univerziteta u Tuzli će organizovati iftare za studente stanare SC-a.

Na incijativu US STUDENJAK Studentski centar UNTZ će organizovati iftare za studente stanare SC-a. Isti neće biti organizovani na način kako smo to do sada navikli u praksi zbog epidemioloških mjera koje su na snazi.

Za iftare će se vršiti dostava, odnosno članovi US STUDENJAK će biti zaduženi da blagovremeno dostave iftare u sva tri paviljona SC-a, kao i da preuzmu lepine u pekari Ljubače da bi iste bile svježe.

Prilikom preuzimanja iftara, studenti su dužni prijaviti se za naredni dan kod odgovornih osoba u paviljonima SC-a.

Kontakt osobe:

  • Paviljon l – Moulay Mehdi El Idrissi
    (Preuzimanje u prostoriji US STUDENJAK- l sprat)
  • Paviljon ll – Emina Duranović
    (Pruzimanje u učionici- prizemlje)
  • Paviljon lll – Azur Mujkanović
    (Preuzimanje u Clubu studenata- prizemlje)

Studenti koji žive u privatnom smještaju, a koriste usluge restorana SC-a (abonentske kartice kolegica i kolega studenata stanara SC-a) mogu se prijaviti za iftare kod kolege Selmira Durakovića.

 – Ono što smo imali kao obavezu jeste da sami finansiramo dovoz lepina i stiropol posude za dostavu, za što smo trebali odvajati oko 20-30-ak pfeninga za svaki iftar. Međutim, za prvih 1000 komada posuda dobili smo donaciju od jednog doktora koji je bio naš student, te je želio ostati anoniman. Dovoz lepina je obećan od strane kolegice i kolege stanara paviljona lll, koji su također rekli da nema potrebe da se objavljuju imena, napisali su predstavnici Studentskog centra na FB stranici.

Hvala svim donatorima u ime studenata Studentskog centra

 – Nadamo se da ćemo i ostatak uspjeti riješiti, te da nećemo imati potrebu skupljati finansijska sredstva od studenata. Također, molimo Vas za razumijevanje ukoliko se u prvim danima pojave nenamjerne greške u radu, s obzirom da se radi o novom modelu organizacije iftara, dodali su.

Za sve sugestije i primjedbe možete se obratiti na email: us.studenjak@gmail.com

studomat.ba

Related Posts

BELLSPIRATION CLUB – Joana Freitas, Portugal: U socijalnom poduzetništvu postoji koncept “kreativnog uništavanja”! (Dio 2/4)

1. Draga Joana, znam da si učestvovala u mnogim razmjenama mladih. Možeš li nam reći ukratko o tome? Možeš li podijeliti s nama, kako to utiče na tebe kao mladu osobu koja još uvijek kreira svoj život? Koje su najznačajnije lekcije iz tih iskustava koje si naučila? Mogla bih napisati toliko o ovoj temi … Radim magistarski […]

BELLSPIRATION CLUB – Ahmed Osmanović, BiH: Najednom sam sebi rekao „Zašto ne dati svojim idejama priliku?“ (Part 2/4)

1. Pisanje! Spomenuo si u prethodnom intervjuu da je pisanje tvoja velika ljubav. Možeš li nam sad ovdje ispričati kada si stvarno počeo pisati, i kada si osjetio tu magiju emocija kada pišeš i shvatio da, zaista, uživaš u tome? Prvi put kada sam pročitao ovo pitanje, mislio sam da neću znati odgovoriti. Međutim, što sam više[…]