Stručni saradnik/ca za razvoj održivosti, jedna pozicija (01.09.0-N2.1-25485)

Opis posla

Izrada strateških i operativnih razvojnih planova održivosti za Institutove partnere (nevladine organizacije i udruženja, korisnike Institutovih grantova i druge partnere) i pružanje tehničke i stručne pomoći partnerima u provođenju planova održivosti kroz mentorstvo i obuke. Pružanje podrške partnerima u jačanju njihove saradnje s vlastima, privatnim sektorom, donatorima i drugim akterima, a s ciljem uspostavljanja dugoročne održivosti partnera. Uska saradnja sa članovima tima koji provode aktivnosti usmjerene ka jačanju organizacijskih kapaciteta partnera. Unaprjeđenje postojećih Institutovih alata i metodologija za procjenu, razvoj i praćenje postizanja održivosti.

Kriteriji specifični za poziciju

  • Iskustvo na istim ili sličnim poslovima najmanje 2 godine
  • Iskustvo u kreiranju razvojnih planova, strateških dokumenata, analiza, izvještaja i istraživačkih dokumenata
  • Odlične analitičke vještine
  • Poželjno znanje/iskustvo u namicanju sredstava i javnom zagovaranju

Vrsta ugovornog odnosa

Radni odnos na puno radno vrijeme po ugovoru o radu. Početak radnog odnosa: 15. februara 2021. g.

Eliminatorni (obavezni) kriteriji

– vozačka dozvola B kategorije i aktivan vozač/ica s iskustvom,

– odlično poznavanje engleskog jezika,

– poznavanje rada na računaru (MS Office, Internet),

– državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Dodatni kriteriji

Poželjno je da kandidat/kinja ima razvijene komunikacijske vještine, da je sklon/a timskom radu, samostalan/na u obavljanju posla te da nema poteškoće s povremenim putovanjima i fleksibilnim radnim vremenom. Sklonost ka korištenju različitih softverskih rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju procese rada smatra se obaveznim s obzirom da su svi procesi digitalizirani kroz različite online i desktop aplikacije.

Posebno se ohrabruju kandidati/kinje koji imaju iskustvo rada u nevladinim organizacijama na poslovima relevantnim za poziciju na koju apliciraju.

Prijava

Konkurs ostaje otvoren do 7. februara 2021. g. do 23.59 sati. Odabrani kandidati/kinje bit će pozvani na razgovor koji će se održati u sedmici od 8. do 11. februara u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT (Centralni ured Sarajevo, Ul. 4. viteške brigade 34-36, Ilidža).

Kandidati/kinje koji ne uđu u uži izbor ili s kojima Institut ne namjerava ulaziti u proces pregovora neće biti kontaktirani.

Prijave se primaju isključivo putem obrasca koji se nalazi na linku: http://mladi.org/myURL/prijavanakonkurs  

Prijave dostavljene na drugačiji način te nepotpune i nepravovremeno dostavljene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve informacije o Institutu za razvoj mladih KULT mogu se naći na www.mladi.org.

Molimo osobe koje ne ispunjavaju eliminatorne kriterije navedene u konkursu da se ne prijavljuju. Institut zadržava pravo da ne zaposli nijednog kandidata/kinju u slučaju da nijedan od njih ne ispunjava kriterije.

Eventualna pitanja mogu se postaviti na posao@kultbih.org (predmet/subject: Upit za: 01.09.0-N2.1-25485), i to najkasnije do 3. februara 2021. g. do 14 sati, a odgovori će uslijediti emailom najkasnije 5. februara 2021. g.

Svaki pokušaj kontaktiranja bilo kojeg uposlenika/ce Instituta vezano za dobivanje dodatnih informacija mimo navedene email adrese i svaki pokušaj podmićivanja bilo kojeg uposlenika/ce vodi do dugoročne diskvalifikacije kandidata/kinje.

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]