Spremno dočekaj poslove budućnosti! Prijavi se za plaćenu praksu u ESG odjelu Fondacije Mozaik

Ukoliko te zanima razvoj održivosti u Bosni i Hercegovini, kroz ostvarenje UN ciljeva održivog razvoja kao i ESG (okolišnih, društvenih i upravljačkih faktora) onda je ovaj poziv za tebe! Čak iako ne znaš puno o ovoj temi, ništa ne brini – mi ćemo te naučiti! 

Ukratko, ESG (Environmental, Social, and Governance) znači ocjenjivanje kompanija prema okolišnim, društvenim i upravljačkim kriterijima. Ova oblast je važna jer pomaže firmama da budu odgovornije i održivije, što može donijeti dugoročne koristi kako za naše zajednice, tako i za cijelu planetu. Javlja se sve više poslova koji se bave upravo ESG-em, zato ti ova praksa može donijeti vrijedne vještine u održivosti i društvenoj odgovornosti i učiniti te konkurentnijim na tržištu rada. Dobit ćeš i praktično iskustvo u rješavanju stvarnih ekoloških i društvenih izazova, a to ti otvara vrata za buduće karijerne prilike.

KAKO ĆE IZGLEDATI TVOJA PRAKSA?

• Bit ćeš dio tima koji je aktivno uključen u projekat socijalnog bankarstva i puno ćeš naučiti o startup-ima.  

• Bit ćeš dio tima koji radi na osnaživanju položaja žena na tržištu rada

• Imat ćeš priliku i da se umrežavaš sa liderima i liderkama iz ESG sektora, učestvuješ na konferencijamarazmjenjuješ znanje i iskustvo sa drugim mladima koje zanimaju ove teme… 

Mozaik ESG Solutions, u okviru kojeg će se obavljati ova praksa, vodi Vilma Tunjić Juzbašić, koja ima dugogodišnje iskustvo u finansijama i bankarstvu. Ona će ti biti mentorka, tako da ćeš biti u prilici da puno naučiš i o svim izazovima na polju ostvarivanja održivosti, a i o najvažnijim aspektima finansijskog sektora u BiH. 

KOJI SU KRITERIJUMI?

Ne moraš imati veliko predznanje – bitnije nam je da pokažeš proaktivnost, želju za učenjem i timski duh! I naravno, da te zanima održivost.  

Kandidati i kandidatkinje koji prođu u drugi krug će imati intervjue početkom juna. Bez obzira na ishod tvoje prijave, dobit ćeš povratnu informaciju da li prolaziš ili ne

PRIJAVI SE OVDJE

Izvor: rolify.com