Snaga lokalnog – Trening: Finansijski menadžment

                                                                    21.6.-23.6.2021. g., Aparthotel Vučko, Jahorina

Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini. Snaga lokalnog je USAID-ova globalna inicijativa kroz koju se radi na jačanju lokalnih akcija koje okupljaju građane s ciljem rješavanja konkretnih problema i poboljšanja njihovih zajednica, gradova, i na kraju država. Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Finansijski menadžment, koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se treba obezbijediti kontinuiran i održiv rad organizacije usklađen sa zakonima i propisima države, zahtjevima donatora (lokalnih i međunarodnih) i potrebama i ciljevima definisanim statutom i internima aktima organizacije.

Trening Finansijski menadžment se realizuje u okviru Finansijskog poslovanja nevladinih organizacija, a tokom treninga obrađivati će se sljedeće oblasti:

1. Sistem internih kontrola

2. Finansijsko računovodstvo i izvještavanje

3. Revizija u nevladinim organizacijama – kako se pripremiti?

4. Nevladina organizacija kao poslodavac

Prijave su moguće putem linka OVDJE.

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Trening će se održati na Jahorini, Aparthotel Vučko, Olimpijska 1 u periodu od 21. do 23. juna 2021. godine. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Trening je namijenjen osobama na rukovodećim pozicijama u organizacijama civilnog društva ili uposlenicima u odjelu finansija.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici koji budu prisutni minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

DODATNE INFORMACIJE

Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org ili putem telefona 033 778 766.

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]