Snaga lokalnog – Trening: Finansijski menadžment

                                                                    21.6.-23.6.2021. g., Aparthotel Vučko, Jahorina

Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini. Snaga lokalnog je USAID-ova globalna inicijativa kroz koju se radi na jačanju lokalnih akcija koje okupljaju građane s ciljem rješavanja konkretnih problema i poboljšanja njihovih zajednica, gradova, i na kraju država. Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Finansijski menadžment, koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se treba obezbijediti kontinuiran i održiv rad organizacije usklađen sa zakonima i propisima države, zahtjevima donatora (lokalnih i međunarodnih) i potrebama i ciljevima definisanim statutom i internima aktima organizacije.

Trening Finansijski menadžment se realizuje u okviru Finansijskog poslovanja nevladinih organizacija, a tokom treninga obrađivati će se sljedeće oblasti:

1. Sistem internih kontrola

2. Finansijsko računovodstvo i izvještavanje

3. Revizija u nevladinim organizacijama – kako se pripremiti?

4. Nevladina organizacija kao poslodavac

Prijave su moguće putem linka OVDJE.

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Trening će se održati na Jahorini, Aparthotel Vučko, Olimpijska 1 u periodu od 21. do 23. juna 2021. godine. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Trening je namijenjen osobama na rukovodećim pozicijama u organizacijama civilnog društva ili uposlenicima u odjelu finansija.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici koji budu prisutni minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

DODATNE INFORMACIJE

Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org ili putem telefona 033 778 766.

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]