Sedmična retrospektiva: Spajamo se na Connecto konferenciji & educiramo u Startup studiju i Omladinskoj banci

Kakve prilike lonac skriva, pokazat će nam Sedmična retrospektiva.

Od petka do petka, srkolamo koz rubrike i istražujemo šta se sve događalo u našoj zajednici, a ovog petka skrolamo kroz:

🕺 PREDUZETNIŠTVO & MLADI 📨 ZAJEDNICA PIŠE 💥 PRILIKE ZA TEBE 🎁 POKLONI & PARTNERI 

⚬ U našoj rubrici 🕺 Preduzetništvo & mladi  i ove sedmice pažnju posvećujemo dijaspori koja doprinosi našem društvu. U Mostaru će biti održana konferencija Connecto koja će povezati poslovne ljude i ulagače iz dijaspore sa istim takvim ljudima u Bosni i Hercegovini. Generalni partner Konferencije je lonac.pro zajednica. Otkrij:

⚬ Imali smo priliku upoznati ovogdišnjeg govornika na Conncecto konferenciji, Mostarca čija tvrtka galopira prema statusu jednoroga. 

⚬ Mladi preduzetnici i preduzetnice učestvovali su u dvije segmentirane, tematske edukacije koje organizira Startup studio. Startup studio je ugostio dvije sjajne, mlade preduzetnice Almu Bašić i Rialdu Jašarević, vlasnice BASIC Centra koje su educirale preduzetnike i preduzetnice o pisanju biznis plana. Drugi gost bio je profesor Dženan Kulović koji je educirao ovogodišnje finaliste i finalistice SIA takmičenja o Bussines Canvas modelu. Jedan od njih je i Kenan Piro. Upoznaj Kenana i njegovu pobjedničku ideju. 

⚬ Predstavili smo ti Almu Bašić i Rialdu Jašarević i ispričali kako su one pokrenule svoj biznis. Danas, slave svoj uspjeh i nagrađuju te besplatnim konsultacijama zbog kojih tvoja biznis ideja može da zaživi. Upoznaj Almu i Rialdu.

⚬ Omladinska banka je na dvodnevnom treningu educirala svoje članove i članice. O tome nam je pisao Semir Muhić u blogu #MOBA porodica ponovo u akciji!  Treningu su prisustvovali i članovi i članice Akademije za komunikacije, a o njihovom iskustvu na BHRT pisala je Dajana Bašić.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOmladinskabanka%2Fposts%2Fpfbid02FVgaNqu54T5V4ee8oK1fPXm1aTpgMLHs2kKSmeQyL8FGGa1gv1K2r9oE6St5iUrgl&show_text=true&width=500

  • Kreirali smo nove, ovosedmične 💥Prilike za tebe:

🏳️ Nastavnik za kurs “Grafički dizajn”
🏳️ Poziv iskusnim poduzetnicima za dijeljenje svoje priče!
🏳️ [Srbija] Poziv za prijave na “Drinsku letnju školu” 2022
🏳️ Škola gitare u Bosanskom Petrovcu

💥 TRAJNO OTOVORENE PRILIKE ZA TEBE  

🏳️ 40.000 KM da pokreneš ili unaprijediš svoj biznis 
🏳️ Poguraj sutrašnje uzore! Mentoriši mlade i učestvuj u njihovom uspjehu 
🏳️ Pripravnička praksa za studente i studentice 
🏳️ Novinarska praksa na Dobarportal.net 

https://giphy.com/embed/ToMjGpKniGqRNLGBrhu

via GIPHY

⚬ U rubrici 🎁 Pokloni & partneri, najavili smo novo izdanje lonac radio show, pripremili nagradnu igru za tebe i donijeli ti snimak prethodne emisije. Poslušaj kako nam je bilo i saznaj o čemu pričamo u ponedjeljak, 25.jula na Radio Active. 

Ovako je protekla sedmica u loncu, a mi nastavljamo širiti dobre priče, pronalaziti i osnaživati mlade. Nadamo se da ćeš nam i ti dati svoj doprinos u nadolazećoj sedmici i pogurati mlade. Ostavi nam svoje prijedloge i podijeli sa nama svoja razmišljanja u komentar. Zahvalni smo svima koji na ovaj način doprinose razvoju nove generacije poduzetne omladine.

💜 Ne zaboravi da nas redovno pratiš na društvenim mrežama Linkedin-uFacebook-u i Instagram-u i da ostaneš povezan ili povezana sa nama!

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]