Sarajlije u rekordnom roku prikupile pomoć samohranoj majci sa četvero djece

U Sarajevu je prije nekoliko dana pokrenuta humanitarna akcija čiji je cilj bio prikupiti osnovne životne potrepštine za samohranu majku koja boluje od karcinoma i njeno četvero djece. Građani Sarajeva su danas uspjeli prikupiti 4.340 KM i mnoštvo odjeće, obuće i hrane.Humanitarna akcija pokrenuta je na društvenoj mreži Facebook.

“Samohrana majka ima četvero djece, oboljela je od karcinoma, a jedno od djece ima tuberkulozu. U oktobru je dobila 150 KM i paket hrane. Jednokratno. Potrebno im je sve. Hrana, odjeća i obuća”, rečeno je u opisu objave na Facebooku.


Dogovoreno je da se potrepštine i novac prikupljaju danas od 12:00 – 14:00 sati na Socijalnom. Veliki broj Sarajlija odlučio je pomoći sugrađanki, te je u kratkom periodu prikupljen veliki iznos novca, kao i ogromne količine hrane, odjeće i obuće. Prikupljeno je 4.340 KM, a porodici su osigurana i tri metra drva.


Organizatori humanitarne akcije su izrazili zadovoljstvo odzivom građana, te su pozvali vlasti da reaguju i obezbijede novi dom za petočlanu porodicu koja trenutno živi u jako lošim uvjetima.

“Porodica se hitno mora smjestiti u prostor koji ima zidove i pod, a ne privid istog. Neko ima negdje neki prazan stan. Suh prostor bez vlage koja curi niz zidove. Nas nekoliko će zaganjati takav smještaj ili bar komad zemlje na kojem se može izgraditi kuća. Kad budemo znali šta od ove dvije opcije, znat ćemo i naredni korak”, naveli su u drugoj objavi na Facebooku.

Izvor: klix.ba