Sarajevo Industry Fair: Veliki broj domaćih i inostranih kompanija na 2. Međunarodnom industrijskom sajmu SIF 2024

Sajam se održava od 08.05.2024. godine do 10.05.2024. godine i okupit će više od 90 kompanija na jednom mjestu.

Drugo izdanje specijaliziranog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini, jedinog sajamskog događaja koji okuplja isključivo kompanije koje djeluju u industriji pod nazivom Međunarodni industrijski sajam “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2024” održava se unutar kompleksa kongresne dvorane hotela HILLS u Sarajevu na Ilidži kao i na dijelu ispred dvorane te će cijeli sajamski prostor biti na preko 8000 m2 prostora.

Kako ističu ispred organizacije, sajam će ovu godinu okupiti izlagače iz 6 država koji će se predstaviti u cjelokupnoj industriji koja je povezana sa građevinarstvom, mašinstvom i metalnim sektorom, što znači da su izlagači kompanije iz industrija građevinarstva, betona, fasadnih obloga, opeke, krovova, mašinstva, CNC mašina, građevinskih mašina, hidraulike, uređaja i alata, robota, metalne industrije, proizvodnje zaštitne opreme, proizvodnje plastike, transportne industrije i industrije energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, IT sektora te sve druge branše usko vezane sa tematikom industrijskog sajma.

Na sajmu pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno besplatno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Panelski program obuhvata:

Dana 08.05.2024.godine u 12:00h održat će se panel u pokroviteljstvu HEIDELBERG MATERIALS CEMENT BIH D.D. KAKANj na temu: „ZELENI BETONI: ODRŽIVI RAZVOJ U PROIZVODNJI BETONA“

Dana 09.05.2024. godine od 11:00 h do 17:30h održat će se tri panela na teme:

  1. “DISKUSIJA O KVALITETU -ŠTA ZNAČI KVALITETNA CNC MAŠINA KAO PROIZVOD”
  2. “ŠTA KUPUJEMO A ŠTA NAM ZAISTA TREBA U CNC SVIJETU (OMJER CIJENE I KVALITETE)”
  3. “TRANZICIJA, RAST, RAZVOJ U KRIZNIM VREMENIMA. KAKO OPSTATI NA TRŽIŠTU U CNC SVIJETU. POVJERENJE – DOBAVLJAČI KAO ISTINSKA SIGURNOST POSLOVANJA”

Dana 10.05.2024. godine od 11:00h održat će se panel na temu: “ENERGETSKA KRIZA I TRANZICIJA: KUDA ZAPRAVO IDEMO, INFLATORNI TALASI, ENERGENTI, OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I ENERGETSKI EFIKASNI UREĐAJI”

Sajam Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Ulaz na sajam je besplatan i svi posjetioci su dobrodošli da posjete sajam i uvjere se u ono što industrija Bosne i Hercegovine ima za ponuditi.

Radno vrijeme sajma:

08.05.2024. godine – 10:00h – 18:00h 09.05.2024. godine – 10:00h – 18:00h 10.05.2024. godine – 10:00h – 16:00h

Ispred organizacije sajma, agencije PROFI TEAM SARAJEVO se želimo zahvaliti našim partnerima:

Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, Vanjsko/Spoljno trgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvu privrede Bosanskopodrinjskog kantona, Kompaniji Raiffeisen Leasing, Kompaniji Zirrat Banka d.d., Kompaniji Croatia Osiguranje i Analitičkom partneru sajma kompaniji LRC BIS.

Medijski partner sajma su TV kuće ARENA SPORT BiH, HAYAT TV, RTV ISTOČNO SARAJEVO, FEDERALNA TV, TV SARAJEVO i ALFA TV, portalima avaz.ba, bosnainfo.ba, srpskainfo.ba, time.ba, manager.ba mkvadrat.ba, zdravi-portal.ba i radiosarajevo.ba, novinskoj kući AVAZ te RSG radio grupaciji.

Više informacija možete dobiti na web stranicama sajma www.sarajevskisajam.ba i agencije www.profiteam.ba.

Izvor: klix.ba