SARAJEVO DOMAĆIN PRVOG FESTIVALA TURIZMA DESTINACIJE OD 25. DO 27. APRILA

Sve je spremno za “Sarajevo Destination Festival” koji će se od 25. do 27. aprila 2024. godine održati u Centru Skenderija u Sarajevu, potvrđeno je danas na press konferenciji povodom najave ovog prestižnog turističkog događaja koji organiziraju Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija, uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Haris Fazlagić predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglasio je da se radi o Festivalu koji u Sarajevu okuplja predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz 15 država regiona, Evrope i cijeloga svijeta.

“Ideja za festival je proizašla nakon što smo učestvovali na destine road show kampanja u svijetu proteklih nekoliko godina, koje su nas inspirisale da na nekoliko dana i Sarajevo bude turistički centar koji će okupiti brojne učesnike iz naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta. Sa zadovoljsvom mogu reći da nam stižu predstavnici iz sljedećih zemalja: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Francuska, Kipar, Tunis, Saudijska Arabija, Indonezija… Nama u Turističkoj zajednici KS bitno je biti dio projekta koji od Sarajeva čini turistički centar okupljanja, a zakupom prostora u Skenderiji pružili smo podršku ovom poslovnom, sportskom i kulturnom centru, kojem je to od velikog značaja “ – pojasnio je Fazlagić.

Edison Pavlović, direktor Centra Skenderija optimistično je najavio da bi prvi Sarajevo Destination Festival mogao biti odlična uvertira u vrlo uspješne i prepoznatljive turističke festivale koje bi trebali organizirati i ubuduće.

“Sarajevo Destination Festival – prvi put u Sarajevu imamo festival turizma, koji na poboljšan, dorađen i moderniziran način u Sarajevu  okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine, regiona pa i cijelog svijeta, te smo zajedno uložili veliki trud u ovaj izazov organizacije i realizacije jedne ovakve festivalske priče koju želimo iskoristili na najbolji mogući način” – poručio je Pavlović.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija. S tim u vezi tokom trajanja manifestacije biće organizovane pojedinačne promocije zemalja učesnica, kroz prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje.

Izvor: mreza-mira.net