Simfonijski orkestar Mostar – Skupina Čuvarice najavljuju koncert Zemljo moja

Etno-rock-simfonijski koncert povodom Svjetskog dana glazbe priređuju etno-skupina

„Čuvarice“ iz Rame i Simfonijski orkestar Mostar u Parku Zrinjevac u Mostaru.

Koncert će se održati u četvrtak, 20. 6. 2024. s početkom u 21:00 sat, a na koncertu će se promovirati hrvatska kulturna baština ramskoga kraja. Nazivi nekih od pjesama su: Zemljo moja, Ruža za drugoga,

Cure Hercegovke, Sazrilo je grožđe, Proljetna tuga, Moj Ivane, Misečino, Lipa kao vila,…

Na koncertu će biti izvedeno 15 skladbi. Autor svih tekstova i glazbe je obitelj Glibo, koja je ponajviše i zaslužna za veliki uspjeh Čuvarica. Etno-skupina objavila je dva nosača zvuka za čije je aranžmane i produkciju odgovoran Josip Joco Vukoja, koji će nastupiti i na koncertu u parku Zrinjevac kao gitarist.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar potpisuje maestro Damir Bunoza, a na koncertu će sudjelovati i u ulozi dirigenta.

Tradicionalnim koncertom u Parku Zrinjevac mostarski simfoničari obilježavaju šesti put zaredom Svjetski dan glazbe pod pokroviteljstvom Grada Mostara i ovo je još jedan u nizu koncerata kojim ove godine obilježavaju 70 godina kontinuiranog rada.

Na koncertu sudjeluje 45 glazbenika, a, osim solistica iz Rame, orkestar i prateći band čine glazbenici iz Splita, Banjaluke, Sarajeva, Fojnice i Mostara. Moderator na koncertu je Boris Čerkuč.

Ulaz na koncert je slobodan.

Medijski pokrovitelji koncerta su Bljesak.info i RDV.

Hvala najljepša, drage kolege, na promociji jednog od najposjećenijih koncerata našeg Orkestra.