Represent Communications zapošljava Account Managera/icu

Agencija Represent Communications Sarajevo traži sposobnu i samoinicijativnu osobu koja će svojim radom i idejama na poziciji Account Managera/ice doprinijeti radu naše agencije.

Represent Communications Sarajevo je dio jednog od vodećih agencijskih sistema za integrisane komunikacije u regiji Jugoistočne Evrope.


Represent je osnovan 2002. godine u Srbiji, te pod imenom McCann Erickson PR djeluje do 2011. godine, kada je naziv agencije promijenjen u Represent Communications i postaje dio Represent Systema, koji trenutno ima više od 100 zaposlenih u 9 kompanija na prostoru Jugoistočne Evrope.


Danas je Represent Communications prisutan sa kancelarijama u Beogradu (Srbija), Podgorici (Crna Gora), Sarajevo i Banja Luka (Bosna i Hercegovina) i Skoplje (Sjeverna Makedonija).


Represent Communications Sarajevo djeluje od 2018. godine kao agencija specijalizovana za kreiranje i implementaciju integrisanih kampanja, odnosa sa javnošću, digitalnog i content marketinga, SEO optimizaciju web stranica, medijske analize, krizni menadžment te edukaciju u ovim oblastima.


Također, od 2019. godine u kontinuitetu organizujemo dva edukacijska programa – Londonsku školu za odnose sa javnošću, prvu međunarodno priznatu edukaciju u oblasti odnosa sa javnošću, certificiranu od London School of Public Relations (LSPR) u Ujedinjenom Kraljevstvu, te Content Academy, edukaciju iz oblasti content i digitalnog marketinga.


Agencija Represent Communications Sarajevo traži sposobnu i samoinicijativnu osobu koja će svojim radom i idejama na poziciji Account Managera/ice doprinijeti radu naše agencije.

Šta posjeduje naš/a idealni/na Account Manager/ica?

 • Izražene komunikativne i organizacione sposobnosti
 • Proaktivnost u radu, visoka samostalnost i visok stepen samoorganizacije
 • Visoka stručna sprema
 • Aktivno znanje engleskog jezika
 • Minimum 5 godina rada na istoj ili sličnoj poziciji u agenciji
 • Odlično poznavanje medijske scene u cijeloj Bosni i Hercegovini
 • Izvrsnost u pismenom i usmenom izražavanju


Šta naš Account Manager/ica treba da radi?

 • Vodi i upravlja portfoliom određenog broja klijenata ili klijentica
 • Definiše i ostvaruje kontakte sa klijentima i klijenticama agencije, proaktivno (samostalno istupanje i kreiranje tailor made ponuda) i reaktivno (odgovaranja na upite, realizacija pitcheva, tendera)
 • Odgovoran/na je za kreiranje i izradu komunikacionih planova i aktivnosti klijenata
 • Odgovoran/na je za savjetovanje klijenata u domenu strategije komunikacionog razvoja
 • Vođenje tima, raspodjela odgovornosti unutar tima i kontrola dogovorenih i izvedenih aktivnosti

Odgovornost za stalno unapređenje kvaliteta usluga i uvođenje novih komunikacionih alata
Ukoliko smatraš da si baš ti naš idealni Account Manager/ica, pošalji CV i motivaciono pismo putem emaila: info@represent.co.ba


Samo odabrani kandidati i kandidatkinje će biti kontaktirani.

Trajanje oglasa do: 24.01.2023.

Izvor: lonac.pro