Raspisan tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas

Grad Banjaluka raspisao je tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama.

Predmetni lokalitet, nalazi se u banjalučkom naselju Srpske toplice, uz Ulicu od Zmijanja Rajka. Dio parcele je u postojećem stanju zelena površina uz obalu rijeke. Neposredno okruženje je heterogen prostor, izgrađen pretežno individualnim stambenim i stambeno-poslovnim objektima. Teren je djelimično ravan i djelimično u nagibu.

Izrada utu i projekta za cilj ima ostvarivanje novog koncepta javnog prostora uz obalu rijeke Vrbas, kroz afirmaciju savremenih trendova u razvoju rekreativnih i turističkih sadržaja, na način da se dio obale Vrbasa pretvori u životniji otvoreni prostor uređen u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana. Кoncept uređenja prostora ne smije ni na koji način ometati niti ugroziti postojeće pješačke komunikacije.

Prostorna organizacija lokacije, treba definisati sve neophodne elemente za uređenje predmetnog prostora u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana, uz definisanje pješačkog pristupa zelenoj i vodenoj površini, pravca i vrste pješačke staze, pozicija za postavljanje mobijlijara, te utvrditi tip i vrstu mobilijara. Moguće je formirati terasasta proširenja, sportsko-rekreativne površine i druge karakteristične sadržaje turističkog karaktera.

Cilj uređenja javne površine u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor je da se na obali Vrbasa formiraju sadržaji za odmor, rekreaciju i turističke aktivnosti.

Sve detalje ovog tendera pogledajte OVDJE.

Izvor: ba.ekapija.com