Raspisan poziv za učešće u projektu razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede FBiH

Ured za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede pozvalo je sve zainteresirane poslovne subjekte koje se bave otkupom, doradom, pakovanjem i prometom proizvoda i repromaterijala za primarnu poljoprivrednu proizvodnju da dostave izjave o zainteresiranosti za učešće u projektnim aktivnostima vezanim za predloženu poslovnu ideju.

(Foto: Alf Ribeiro/shutterstock.com)

Kako je pojašnjeno u pozivu, Bosna i Hercegovina je sa Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila kreditni Sporazum o finansiranju projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (READP). Projekat će pružiti podršku jačanju odabranih pod-sektora (lanaca vrijednosti) kroz implementaciju pojedinačnih podobnih biznis planova, koji su glavni instrument za identificiranje potreba ulaganja u poslovanje i razvoj kapaciteta svih aktera u odabranim lancima vrijednosti na nivou klastera.

Ured za koordinaciju projekata, pri Federalnom ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je zadužen
za cjelovitu provedbu projekta, a dio sredstava je namijenjen za sufinanciranje aktivnosti identificiranih u biznis planovima.

Interes za učešće se može izraziti popunjavanjem obrazca, a detalji poziva su dostupni OVDJE.

ba.ekapija.com

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]