Raiffeisen banka uručila donaciju povodom Ramazanskog bajrama

“Praznici su vrijeme koje je obično ispunjeno najljepšim osjećajima radosti i zadovoljstva, a mi kao odgovoran bankar uvijek nastojimo prazničnu sreću podijeliti s onima kojima je to najpotrebnije. Stoga smo posebno ponosni na naš dugogodišnji, humani projekat kojim pružamo pomoć i podršku najmlađim i najranjivijim članovima našeg društva, a u okviru kojeg smo povodom ovogodišnjeg Ramazanskog bajrama novčanom donacijom obradovali korisnike udruženja “Leptir”. Vjerujem da će na ovaj način uslovi za njih biti poboljšani, te svakodnevne aktivnosti unaprijeđene”, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te je izrazio zahvalnost klijentima koji su Banci ukazali svoje povjerenje te su na taj način dio ovog značajnog projekta. 

Donacija je uručena Udruženju djece sa poteškoćama u razvoju “Leptir” iz Banovića čije se aktivnosti edukacije i razvoja korisnika temelje na humanitarnom i volonterskom radu. 

Još od 2012. godine Raiffeisen banka realizuje projekat u okviru kojeg umjesto štampanja i slanja prazničnih čestitki uručuje donacije usmjerene na najosjetljivije kategorije stanovništva. Obzirom na to da su čestitke za klijente sada elektronske, Banka ujedno  iskazuje i brigu o okruženju te doprinosi zaštiti okoliša.

Izvor: akta.ba