Raiffeisen banka tradicionalno podržala tri organizacije u iznosu preko 37.000 KM

“Veoma smo sretni da dajemo stalni doprinos radu ove tri organizacije koje ulažu napore i energiju da olakšaju svakodnevnicu najosjetljvijim segmentima društva. Kroz naše dugogodišnje prijateljstvo, njihove aktivnosti podržavamo finansijski ali i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika. Strateški smo čvrsto opredijeljeni da budemo uz okruženje u kojem poslujemo, te je naš cilj kao odgovornog bankara da isporučimo dodatnu vrijednost i da budemo uključeni građanin”, izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Još od 2017. godine, Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Ove godine je po ovom osnovu Banka izdvojila 37.893 KM, a iznos je podijeljen na tri jednaka dijela i doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, SOS Dječija sela BiH i Sumero (Savez organizacija za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama). U periodu od 2017. do 2022. godine kroz ovu inicijativu donirano je ukupno više od 120.000 KM.

Raiffeisen banka je u skladu sa svojom poslovnom strategijom posvećena odgovornom bankarstvu za održivu budućnost. Kao odgovoran bankar, Raiffeisen uzima u obzir i društvene utjecaje svojih poslovnih aktivnosti umjesto da se ograniči isključivo na ostvarenje ekonomskih rezultata. 

Izvor: akta.ba

Related Posts

U sklopu manifestacije “Zajedno u Kladnju” upriličeno druženje Kladnjaka i kladanjske dijaspore

U organizaciji i-dijaspore, 6. augusta 2022. godine je upriličeno druženje sa našim Kladnjacima koji trenutno žive i rade van granica naše zemlje. Također, ovom prilikom održan je uživo i 22. Meetup koji je iskorišten za dijeljenje lijepih trenutaka kroz igre i razgovor. U subotu su nam se pridružili građani iz dijaspore koji trenutno borave u Italiji, Švedskoj, […]

​​Čapljinski karneval vratio sjaj, glamur i veselje na ulice grada nakon dvogodišnje pandemijske pauze.

Više tisuća posjetitelja oduševljeno sudionicima i dvodnevnim programom. Nakon održanog četvrtog po redu dječjeg karnevala u petak 12.8., u subotu 13.8. je upriličen 23. Međunarodni ljetni karnevala Čapljina 2022. U subotu je program započeo karneval partyjem na gradskom kupalištu “Jaz” a onda je uslijedio prijem karnevalskih skupina u salonu gradske uprave u Čapljini gdje su domaće i[…]