Raiffeisen banka tradicionalno podržala tri organizacije u iznosu preko 37.000 KM

“Veoma smo sretni da dajemo stalni doprinos radu ove tri organizacije koje ulažu napore i energiju da olakšaju svakodnevnicu najosjetljvijim segmentima društva. Kroz naše dugogodišnje prijateljstvo, njihove aktivnosti podržavamo finansijski ali i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika. Strateški smo čvrsto opredijeljeni da budemo uz okruženje u kojem poslujemo, te je naš cilj kao odgovornog bankara da isporučimo dodatnu vrijednost i da budemo uključeni građanin”, izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Još od 2017. godine, Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Ove godine je po ovom osnovu Banka izdvojila 37.893 KM, a iznos je podijeljen na tri jednaka dijela i doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, SOS Dječija sela BiH i Sumero (Savez organizacija za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama). U periodu od 2017. do 2022. godine kroz ovu inicijativu donirano je ukupno više od 120.000 KM.

Raiffeisen banka je u skladu sa svojom poslovnom strategijom posvećena odgovornom bankarstvu za održivu budućnost. Kao odgovoran bankar, Raiffeisen uzima u obzir i društvene utjecaje svojih poslovnih aktivnosti umjesto da se ograniči isključivo na ostvarenje ekonomskih rezultata. 

Izvor: akta.ba

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]