Radost za najmlađe: Organizacija Pomozi.ba podijelila 7.019 novogodišnjih paketića

(Sarajevo, 11.01.2023) Humanitarna organizacija Pomozi.ba i ove novogodišnje praznike uljepšala je djeci bez roditelja i iz socijalno ugroženih porodica kojima i inače posvećuje posebnu pažnju.

„Krajem decembra prošle i početkom januara ove godine podijelili smo ukupno 7.019 paketića kojima smo izmamili toliko osmijeha na licima mališana iz gotovo svih dijelova Bosne i Hercegovine koji se susreću sa brojnim životnim poteškoćama već od malih nogu“, naveli su iz Pomozi.ba organizacije.

Novogodišnji paketići su stigli do brojnih ustanova koje brinu o djeci i mladima, škola i mališana iz Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Dubice, Zavidovića, Tuzle, Lukavca, Kaknja, Travnika, Han Bile, Mostara, Jablanice, Bratunca, Goražda, Fojnice, Vareša, Breze, Sarajeva, prihvatnog centra Ušivak…

„Djeca su bila uzbuđena i presretna jer je neko mislio na njih i pripremio im zanimljive poklone! Drago nam je što smo uspjeli obradovati mališane koji odrastaju u teškim uvjetima. Još jednom od srca zahvaljujemo kompanijama Bingo, Konzum, Mercator, DCC MLS, nastavnicima i učenicima škola, vaspitačicama i djeci iz vrtića, te svim građanima koji su dali svoj doprinos da obradujemo više od 7.000 mališana“, zaključili su iz organizacije Pomozi.ba.