Radionica za roditelje: Slušam te, slušaš me

Za uspješnu komunikaciju između odraslih i djece veliku ulogu igra uspostavljanje kvalitetnog odnosa. Djeca, kao i mi odrasli, više vole da ih čujemo, slušamo i PRIHVATAMO, a ne da ih stalno procjenjujemo i kritikujemo.

Kada dijete verbalno ili neverbalno pokazuje da ima neki problem, da ga nešto muči, čudi, ljuti, rastuži, prihvatanje pokazujemo SLUŠANJEM.

Radionica daje priliku za usvajanje praktičnih vještina i uvježbavanje modela OSJEĆANJE – POVJERENJE – PRIHVATANJE – SLUŠANJE s ciljem uspostavljanja bolje komunikacije i kvalitetnijeg odnosa sa djecom. Namijenjena je roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta ali i svima onima koji se bave djecom i žele da unaprijede svoju komunikaciju sa djecom.

Voditelj radionice je Đurđica Jeličić, školski psiholog sistemski porodični psihoterapeut.

Radionica će se održati 30.06. u 18 h u prostoru Društvenog centra Rosulje (park Mladen Stojanović).
Učešće je besplatno! Broj mjesta ograničen.

Prijave su otvorene do 29. juna 2023. do 17 h. U prijavi navesti: ime i prezime, godište i kontakt telefon. Prijavu poslati na mail oc@zdravodaste.org

Aktivnost realizujemo u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” #MjesneZajednice koji zajednički finansiraju Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Embassy of Sweden in Sarajevo a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina.

Izvor: mladibl.com