Putujte na Nikoziju sa Erasmus+

Prijave do 27.9.2021. godine

Informacije o projektu:

Projekat je namijenjen za mlade u dobi od 18 do 30 godina i teži unapređenju njihovih kapaciteta i razmjeni znanja i iskustava, koje oni mogu dalje da koriste prilikom pokretanja svojih biznisa i promjena u svojim lokalnim zajednicama.

Program je namijenjen mladim osobama iz Velike Britanije, Gruzije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžabana i Turske.

Prva studijska posjeta u okviru projekta je putovanje na Nikoziju. Iz Bosne i Hercegovine predviđeno je da putuje 7 mladih osoba.  Studijska posjeta traje od 31 oktobra do 6 novembra 2021. godine.

Uslovi koje treba da ispunjavate:

  • Da ste osoba u dobi između 18-30 godina;
  • Da dolazite iz lokalne zajednice gdje je visok stepen nezaposlenosti mladih;
  • Da imate želju da budete budući/a lider/ka;
  • Da ste nezaposelena mlada osoba koja se suočava sa dodatnim socio-ekonomskim barijerama ( Pripadnik/ca ranjive grupe, da imate poteškoće prilikom pristupa obrazovanju i tržištu rada…)

Kako se prijaviti:

Prijave koje uključuju Vašu kratku biografiju i motivaciono pismo u kojem ćete navesti na koji način ćete koristiti znanja i poznanstva stečena ovom studijskom posjetom šaljite na email: una.telegrafcic@mreza-mira.net, kontakt telefon +387 33 741 080.

Odabrani kandidati i kandidatkinje će dobiti povratni mail sa svim detaljnim informacijama u prvoj sedmici oktobra 2021.godine.

mreza-mira.net

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]