Prvi Međunarodni festival dječije muzike “Kids star 2023” održat će se u Sarajevu

Prvi Međunarodni festival dječije muzike “Kids star 2023” održat će se u Sarajevu

Tim povodom, organizator Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti “ARTISTA” poziva sve mlade umjetnike, djevojčice i dječake u dobi od pet do 14 godina da se pridruže i pokažu svoj talent.

Sve prijave za sudjelovanje na festivalu primaju se putem e-mail adrese: festival.kids.star@gmail.com, a rok za prijavu traje do 15. novembra.

Foto: Press

Foto: Press

Ohrabrujemo mlade talente da pokažu svoju kreativnost i strast prema muzici. Pjesme mogu biti nove i autorske (ne starije od jedne godine), mogu biti izvođene ranije.

Tekstovi pjesama trebaju se baviti dječijom svakodnevicom, njihovim igrama, maštanjima, ljubavlju i svime što na pozitivan način prikazuje ljepotu i slobodu dječjeg odrastanja.

U prijavi je obavezno navesti sljedeće informacije:

  • Naziv pjesme
  • Ime i prezime autora muzike, teksta i aranžmana
  • Ime i prezime izvođača
  • Datum i godina rođenja izvođača
  • Kontakt telefon
Foto: Press

Foto: Press

Svi učesnici imaju priliku osvojiti fantastične nagrade i uživati u muzici, plesu, druženju te sjajnoj zabavi. Možda si baš ti budući “Kids star 2023”.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, i Općina Centar. Za dodatne informacije i upite, kontaktirajte ih putem e-mail adrese festival.kids.star@gmail.com.

Ulaz na festival je besplatan za sve posjetitelje.

Izvor: klix.ba