Prijavi se za grant od 3.000 KM da unaprijediš svoj mikrobiznis!

Startup studio ti nudi bespovratna sredstva do 3.000 KM za razvoj mikrobiznisa, podršku za razvoj usluge e-commerce servisa (online trgovinu) i edukacije potrebne da unaprijediš svoj mikrobiznis.

Od tebe se očekuje da prijaviš svoj mikrobiznis i predstaviš potencijal za unapređenje poslovanja. O ovoj jedinstvenoj prilici pročitaj više informacija ispod.

PRIJAVI SE OVDJE!

Kome je poziv namijenjen?

Poziv je namijenjen svim mikrobiznisima starijim od 6 mjeseci koji su osnovani uz podršku Fondacije Mozaik u okviru programa Omladinske banke. Namijenjen je mikrobiznisima koji imaju priliku i žele povećati tržišno učešće, ali im nedostaju sredstva za razvoj u vidu obrtnog kapitala (repromaterijal) ili nabavke stalnih sredstava (oprema).

*Na poziv se može prijaviti i komercijalno poljoprivredno gazdinstvo.  

Kakvu podršku mogu dobiti?

U okviru poziva možeš dobiti do 3.000 KM bespovratnih sredstava. Planirani fond za podršku mirkobiznisima u okviru ovoga poziva je 75.000 KM (25 mikrobiznisa).


Startup studio će svim mikrobiznisa koji ovim pozivom osiguraju finansijska sredstva i iskažu interesovanje dodatno omogućiti:

 • pristup e-commerce servisu za mikrobiznise koji imaju potencijal prodaje putem interneta u vrijednosti paketa od 300 KM;
 • praktičnu edukaciju u oblasti upravljanja finansijama kroz računovodstveni softver u vrijednosti od 200 KM;
 • promotivni paket i stručnu edukaciju u oblastima od interesa za vlasnika mikrobiznisa u vrijednosti od 500 KM.

Koji su uslovi da dobijem podršku?   

 • Da je tvoj biznis registrovan kroz program Omladinske banke u formi obrta, samostalnog preduzetnika ili komercijalno-poljoprivrednog gazdinstva.
 • Da tvoj mikrobiznis posluje 6 ili više mjeseci od datuma njegove registracije odnosno da je registrovan do 30.05.2022. godine.
 • Da biznis koji vodiš ima pozitivan uticaj na zajednicu.

Koje su moje obaveze nakon što se prijavim?

 • Da aktivno učestvuješ na minimalno 3 edukacije namijenjenih razvoju tvog mikrobiznisa koje ćemo organizovati nakon što dobiješ bespovratna sredstva (edukacije u trajanju od 2 sata)
 • Da tvoj obrt nastavi poslovati narednih 6 mjeseci u osnovnom ili dodatnom zanimanju.

Koji je proces selekcije mikrobiznisa?


Sve pristigle prijave će pregledati Komisija Startup studija na temelju tri osnovna kriterija:

 • ekonomski potencijal mikrobiznisa;
 • izvodivost i potencijal rasta;
 • stručnost i motivisanost vlasnice ili vlasnika.

Dodatni kriteriji koji će se posmatrati su društvena korist (impakt) mikrobiznisa te interes za dodatnim vidovima podrške koje osiguravamo za razvoj mikrobiznisa.

Nakon odobravanja Komisije sa vlasnicama i vlasnicima mikrobiznisa će biti potpisan ugovor o namjenskom grantu.

PRIJAVI SE OVDJE!

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]