Prijavi se na ljetnu školu održive mode!

IOM Bosne i Hercegovine i No Nation Fashion organizuju ljetnu školu održive mode!

Ljetna škola će se održati od 22. do 29. augusta 2022. u privremenom prihvatnom centru Ušivak. Prijevoz u Ušivak je obezbijeđen iz Sarajeva, a učešće je besplatno.

Renomirani bh. modni dizajneri će voditi školu koja je namijenjena kreativcima koje zanima modna industrija, a imaju 18 i više godina. Planirano je učešće ukupno 16 učesnika, od kojih će četvero biti iz migrantske populacije, a 12 učesnika će biti izabrano na osnovu ovog poziva.

Za prijavu je potrebno da kandidati dostave motivaciono pismo i CV na sljedeću e-mail adresu: iomsjjmission@iom.int, a najkasnije do 15. augusta 2022. godine.

Tokom škole, učesnici će raditi u grupama od po 4 učesnika i jedan modni dizajner će im biti mentor sa kojim će osmisliti i kreirati po 2 odjevne kombinacije – jednu korištenjem prirodnih materijala, a drugu recikliranjem. Sve kreacije će biti predstavljene na modnim revijama i performansima koje će NNF organizovati u budućnosti, a prvi je u Banja Luci u oktobru!

Izvor: bih.iom.int

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]