Prijave za besplatnu ljetnu školu tenisa za mališane

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom juna i jula će biti organizovana besplatna ljetna škola tenisa.

Ljetna škola tenisa namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar. Prijave se vrše putem e-mail adrese sport@csrsa.ba sa naznakom „prijava za školu tenisa“, a slobodna mjesta se brzo popunjavaju.

Cilj projekta je da mališani vrijeme raspusta provedu aktivno baveći se sportom, usvoje osnove tenisa i druže se sa svojim vršnjacima na teniskim terenima Koševo.

Projektom se želi animirati što veći broj djece te uticati na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Djeci je potrebno obezbijediti uslove kako bi ljetni raspust proveli na sadržajan način, a uključivanje u sport od najranijih dana utiče na pravilno razvijanje psihomotornih sposobnosti.

Prijavljeni polaznici škole tenisa će biti podijeljeni u grupe prema uzrastu i imat će  treninge u trajanju od jedan sat tri puta sedmično. 

Besplatna ljetna škola tenisa počinje 10. juna, a održavat će se radnim danima u terminima od 8 do 12 sati.

Izvor: centar.ba