PREZENTACIJA ROBOTSKIH SISTEMA I NJIHOVE PRIMJENE U PREDUZEĆIMA/OTVORENE PRIJAVE

Dana 10.12.2022. (subota) Agencija ZEDA u saradnji sa DKR-om; Njemačkim centrom za robotiku, organizuje prezentaciju robotskih sistema i njihove primjene u preduzećima. Prezentacija će se održati u prostorijama Agencije ZEDA u vremenu od 11:00 do 13:00 sati, a učesnici će imati priliku da saznaju koje su mogućnosti primjene robotskih sistema u njihovim preduzećima, upoznat će se sa primjerima dobre prakse i uspješno implementiranim rješenjima u preduzećima u BiH i regionu.

DKR je prvi i jedini akreditovani FANUC integrator u Bosni i Hercegovini i regionu, te pruža usluge prodaje, servisiranja i edukacija po FANUC programu, uz izdavanje važećeg FANUC-DKR certifikata.

Na događaju će predstavnici Univerziteta u Zenici i Agencije ZEDA predstaviti savremenu opremu kojom raspolažu, a koja se može koristiti u svrhu edukacije i razvoja vještina zaposlenika.

Svi zainteresovani učesnici imat će priliku dobiti informacije o mogućnostima i primjeni robotskih sistema u njihovim preduzećima, zavisno od djelatnosti, potreba i mogućnosti.

Aktivnost se realizuju u okviru projekta iNnovaNet čija je implementacija počela u septembru 2020. godine, a finansira ga EU.

Ukupna vrijednost projekta je 1.320.786,21 EUR od čega EU finasira 85%.

Jedan od glavnih rezultata ovog projekta je adaptacija zgrade TechnoPark Agencije ZEDA i proširenje kapaciteta za smještaj i inkubiranje novih preduzeća. U okviru ovog projekta bit će uspostavljen trening centar za robotiku i CNC edukacije.

Učešće na događaju je besplatno, prijava je obavezna do četvrtka, 08.12.2022. godine do 12:00 putem mail-a: ajna@zeda.ba i telefona: 032 449 412.

Agenda

Izvor: zeda.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]