Pravimo paketiće za djecu Ukrajine – uključi se i ti!

Muzej ratnog djetinjstva zajedno sa djecom iz različitih krajeva BiH priprema paketiće prijateljstva za djecu Ukrajine.

Jedan paketić, sa sitnicom koju ste sami napravili ili kupili i pismom za djevojčicu ili dječaka koje želite obradovati, značit će mnogo djeci Ukrajine koja ove praznike provode ugrožena ratom. Djeca Ukrajine često su razdvojena od svojih porodica, a MRD će sa svojim partnerima dostavljati paketiće i djeci u izbjeglištvu. Zato vas pozivamo da nam se pridružite!

Kako napraviti paketić prijateljstva? (Otvorite uputstvo u PDF formatu)

Paketiće ćemo prikupljati zaključno sa 23. 12. 2022, a na linku iznad pronaći ćete uputstva i sugestije za pripremu i pakovanje paketića prijateljstva, kao i informacije o tome kako, gdje i kada ih možete dostaviti.

Tim Muzeja ratnog djetinjstva uručit će poklone djeci u Ukrajini, te ukrajinskim porodicama u izbjeglištvu u Poljskoj. Poklone ćemo dostaviti u koordinaciji sa našim partnerom Caritasom. Medijski pokrovitelj akcije je portal Klix.

Paketići prijateljstva u MRD
Jeste li znali da je MRD zajednica iz cijele BiH u prošlogodišnjoj akciji prikupila preko 1.400 paketića za djecu u pokretu koja su boravila u prihvatnim centrima u BiH? Ove godine želimo prikupiti još više! Uključite se i pomozite nam.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem maila mia.babic@warchildhood.org ili na +38763725772.

Izvor: warchildhood.org

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]