POZIV PREDSTAVNICIMA_CAMA LOKALNIH RESURSNIH ORGANIZACIJA U MOSTARU

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Mostara da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 19. decembra 2022. godine u Američkom kutku Mostar (American corner Mostar, Španski trg -Gimnazija Mostar) , u Mostaru, sa početkom u 11:30h, tokom koje će se prezentirati prethodno pomenuti projekat zainteresovanim LRO-ma.

Svrha LRO/AA je jačanje uloge LRO-a u razvoju lokalnih zajednica povećanjem efikasnosti organizacija, saradnje između LRO i filantropije u lokalnim zajednicama. Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa USAID-om, nastoji da podrži LRO, mobiliše resurse i unaprijedi saradnju sa lokalnim vlastima, biznisima i javnošću u rješavanju izazova u razvoju zajednica.

U sklopu ovog projekta, Mreža za izgradnju mira će vršiti distribuciju institucionalnih i operativnih grantova LRO-ima širom Bosne i Hercegovine. Mreža za izgradnju mira će u januaru 2023. godine objaviti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga od strane LRO-a. Detaljne informacije o projektu i pozivu će biti predstavljene na prezentaciji 19. decembra 2022. godine.

Ukoliko imate pitanja, molimo vas da svoja pitanja dostavite putem maila na dajana.celebic@mreza-mira.net (kontakt osoba Dajana Čelebić). Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 16. decembra 2022. godine do 17h prijavom na link.

Mostar, Američki kutak Mostar
Ponedjeljak, 19. decembar 2022. godine, u 11:30h
Program rada

11:00 – 11:30
Dolazak učesnika_ca


11:30 – 11:45
Prezentacija projekta Snaga lokalnog


11:45 – 12:00
Prezentacija projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama


12:00 – 12:45
Diskusija, pitanja i odgovori

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]