Poziv na praktičnu radionicu – Priprema finih zalogajčića zvanih „finger food“

Na radionici će te savladati različite tehnike pripreme profinjenih zalogajčića zvanih finger food, kojima nitko ne može odoljeti. Radionica je interaktivnog tipa i podrazumijeva aktivno učešće sudionika u pripremi „finger food“ uz podršku stručnih voditelja radionice.

NA RADIONICI ĆETE NAUČITI:

  • Izraditi nekoliko vrsta finger fooda
  • Izraditi svoje umake
  • Kako pripremati hranu unaprijed i kako je čuvati
  • Kako poslužiti hranu pripremljenu unaprijed

VODITELJI RADIONICE:

Emir Šljivo, šef kuhinje hotela Courtyard by Marriott Sarajevo, sa više od 20 godina radnog iskustva u kuhinjama najvećih hotela u BiH (kao što su hotel Art, restoran Maroko Sarajevo).

Roberto Vrgoč, šef kuhinje, sa više od 20 godina rada u kuhinjama najvećih domaćih hotela i restoraan u BiH, a dio karijere gradio je i u a la cart restoranima u Njemačkoj. Također je i certificirani HACCP auditor.

Radionica će se održati 11.05.2023. (četvrtak) u periodu od 10:00 – 15:00

u kuhinji svadbenog salona „Radovlje“ vlasnika California d.o.o,

na adresi Radovlje bb, 72230 Žepče

Radionica se organizira u okviru projekta „Tri grada tri parka prirode“ koji provodi Razvojna agencija Žepče (RAŽ) i UG Fojničani Maglaj (UGF), a sufinanciran je sredstvima Europske unije i Savezne Republike Njemačke. EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Projekat je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine.

Broj mjesta je ograničen i potrebno je da potvrdite vaše učešće na radionici do srijede 10.05.2023 godine na e-mail: razepce@gmail.com ili na kontakt telefon +387 32 880 273.

Radujemo se zajedničkom druženju.

Izvor: razepce.com