Na radionici će te savladati različite tehnike pripreme profinjenih zalogajčića zvanih finger food, kojima nitko ne može odoljeti. Radionica je interaktivnog tipa i podrazumijeva aktivno učešće sudionika u pripremi „finger food“ uz podršku stručnih voditelja radionice.
NA RADIONICI ĆETE NAUČITI:
- Izraditi nekoliko vrsta finger fooda
- Izraditi svoje umake
- Kako pripremati hranu unaprijed i kako je čuvati
- Kako poslužiti hranu pripremljenu unaprijed
VODITELJI RADIONICE:
Emir Šljivo, šef kuhinje hotela Courtyard by Marriott Sarajevo, sa više od 20 godina radnog iskustva u kuhinjama najvećih hotela u BiH (kao što su hotel Art, restoran Maroko Sarajevo).
Roberto Vrgoč, šef kuhinje, sa više od 20 godina rada u kuhinjama najvećih domaćih hotela i restoraan u BiH, a dio karijere gradio je i u a la cart restoranima u Njemačkoj. Također je i certificirani HACCP auditor.
Radionica će se održati 11.05.2023. (četvrtak) u periodu od 10:00 – 15:00
u kuhinji svadbenog salona „Radovlje“ vlasnika California d.o.o,
na adresi Radovlje bb, 72230 Žepče
Radionica se organizira u okviru projekta „Tri grada tri parka prirode“ koji provodi Razvojna agencija Žepče (RAŽ) i UG Fojničani Maglaj (UGF), a sufinanciran je sredstvima Europske unije i Savezne Republike Njemačke. EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Projekat je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine.
Broj mjesta je ograničen i potrebno je da potvrdite vaše učešće na radionici do srijede 10.05.2023 godine na e-mail: razepce@gmail.com ili na kontakt telefon +387 32 880 273.
Radujemo se zajedničkom druženju.
Izvor: razepce.com