POZIV: DRUGI REGIONALNI BUTTERFLY FORUM ZA INOVACIJE I POSLOVANJE

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da Vijeće za regionalnu saradnju (RCC), sa svojim partnerima iz projekta Inovacija i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH, koji implementiraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Enterprise Europe Network (EEN), organizuju Drugi regionalni Butterfly Forum za inovacije i poslovanje koji će se održati 6. i 7. decembra 2022. godine u Hotelu Hills Sarajevo.

Regionalni Butterfly Innovation and Business Forum osmišljen je da produbi  razumijevanje postojećih mogućnosti za inovacije na Zapadnom Balkanu.

Nakon nagrađivanja prvog izdanja Foruma 2021. godine, organizatori nastavljaju da pomažu razvoju regionalnog inovativnog ekosistema.

Ovogodišnji Forum će se fokusirati na promociju održivih modela akademske i poslovne saradnje i centara za digitalne inovacije (DIH).

Predviđaju se diskusije vezano za inovativne inicijative širom Jugoistočne Evrope. Govornici će podijeliti svoja iskustva “iz prve ruke”.

Više informacija o predstojećem Forumu dostupno je u aktima: Agenda / Administrativne informacije.

Zainteresovani za učešće na događaju potrebno je da se registruju ovdje .

Za sve dodatne upite i pitanja molimo da se obratite na e-mail adrese: elvira.ademovic@rcc.int i monika.petrova@rcc.int

Izvor: https://komorabih.ba/

Izvor: zeda.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]