POTRAŽNJA – DONACIJE ! ! !

Početkom jula bliži nam se godišnjica od otvaranja Dnevno rekreativnog centra Menssana. Od prvog dana – na desetine ljudi nam je pomoglo malim i velikim donacijama da naš centar učinimo što ljepšim i funkcionalnijim, a aktivnosti bogatijim. Namještaj, kreativni materijal, sportska oprema, ukrasi, zavjese i paravani, knjige, društvene igre, hrana koju smo razdijelili dalje i naravno nevjerovatne količine nezaobilazne kafe 🙂 – sve je to doprinijelo našem radu, a mnogo toga smo proslijedili i našim korisnicima direktno. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim donatorima u proteklih godinu dana.

U ovom momentu ukazuju se potrebe za dodatnim unapređenjem našeg rada, te napominjemo da tražimo slijedeće donacije:

  • Mašina za veš
  • Kuhalo za vodu
  • Pegla
  • Stona i/ili podna lampa – sto za kreativni rad nalazi se u dosta tamnom dijelu prostora, a u pripremi su svakodnevno nakit i perlice.
  • Sve vrste polica, vitrina, vješalica i malih ormara.

Veoma smo sretni i sa polovnim stvarima. Dakle, ako vas ljetni dani motivišu da renovirate stan – rado ćemo “udomiti” vaš stari namještaj i električne aparate i biti veoma zahvalni.

Unaprijed hvala! Tim DRC

Više na: https://www.facebook.com/menssanasarajevo

Related Posts

Dodjela sredstava za građanske inicijative: 50.000 KM za 21 projekat u TK

Građani rade na rješenju problema u svojim zajednicama Komisija razmatrala veliki broj aplikacija – podrška će biti pružena najinovativnijim idejama                 Fondacija tuzlanske zajednice sutra će između 09:00-14:00 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa. Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda Volim svoj […]

Šta sve mogu, šta sve znam? – otkrij svoje potencijale kroz ciklus radionica!

Ukoliko imaš između 16 i 20 godina, radoznao/la si i voliš saznavati i učiti nove stvari prijavi se na ciklus radionica “Šta sve mogu, šta sve znam?”, savladaj nove vještine, otkrij svoje potencijale i talente. RADIONICA 1: AKO JE TREMA, NIJE LAV – POBIJEDI STRAH I PREZENTIRAJ ponedjeljak, 25. januar 2021. (13.00-16.30) Glasofobija ili strah od javnog govora visoko[…]