POTRAŽNJA – DONACIJE ! ! !

Početkom jula bliži nam se godišnjica od otvaranja Dnevno rekreativnog centra Menssana. Od prvog dana – na desetine ljudi nam je pomoglo malim i velikim donacijama da naš centar učinimo što ljepšim i funkcionalnijim, a aktivnosti bogatijim. Namještaj, kreativni materijal, sportska oprema, ukrasi, zavjese i paravani, knjige, društvene igre, hrana koju smo razdijelili dalje i naravno nevjerovatne količine nezaobilazne kafe 🙂 – sve je to doprinijelo našem radu, a mnogo toga smo proslijedili i našim korisnicima direktno. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim donatorima u proteklih godinu dana.

U ovom momentu ukazuju se potrebe za dodatnim unapređenjem našeg rada, te napominjemo da tražimo slijedeće donacije:

  • Mašina za veš
  • Kuhalo za vodu
  • Pegla
  • Stona i/ili podna lampa – sto za kreativni rad nalazi se u dosta tamnom dijelu prostora, a u pripremi su svakodnevno nakit i perlice.
  • Sve vrste polica, vitrina, vješalica i malih ormara.

Veoma smo sretni i sa polovnim stvarima. Dakle, ako vas ljetni dani motivišu da renovirate stan – rado ćemo “udomiti” vaš stari namještaj i električne aparate i biti veoma zahvalni.

Unaprijed hvala! Tim DRC

Više na: https://www.facebook.com/menssanasarajevo

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]