POTRAŽNJA – DONACIJE ! ! !

Početkom jula bliži nam se godišnjica od otvaranja Dnevno rekreativnog centra Menssana. Od prvog dana – na desetine ljudi nam je pomoglo malim i velikim donacijama da naš centar učinimo što ljepšim i funkcionalnijim, a aktivnosti bogatijim. Namještaj, kreativni materijal, sportska oprema, ukrasi, zavjese i paravani, knjige, društvene igre, hrana koju smo razdijelili dalje i naravno nevjerovatne količine nezaobilazne kafe 🙂 – sve je to doprinijelo našem radu, a mnogo toga smo proslijedili i našim korisnicima direktno. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim donatorima u proteklih godinu dana.

U ovom momentu ukazuju se potrebe za dodatnim unapređenjem našeg rada, te napominjemo da tražimo slijedeće donacije:

  • Mašina za veš
  • Kuhalo za vodu
  • Pegla
  • Stona i/ili podna lampa – sto za kreativni rad nalazi se u dosta tamnom dijelu prostora, a u pripremi su svakodnevno nakit i perlice.
  • Sve vrste polica, vitrina, vješalica i malih ormara.

Veoma smo sretni i sa polovnim stvarima. Dakle, ako vas ljetni dani motivišu da renovirate stan – rado ćemo “udomiti” vaš stari namještaj i električne aparate i biti veoma zahvalni.

Unaprijed hvala! Tim DRC

Više na: https://www.facebook.com/menssanasarajevo

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]