Posjeti prvi regionalni virtuelni Sajam inovacija i poduzetništva “Sarajevo 2020”

Sajam inovacija i poduzetništva “Sarajevo 2020” je jedinstveni virtuelni događaj koji će okupiti preko 200 izlagača iz cijelog regiona. Na naš poziv za učešće odazvalo se preko 150 malih i srednjih biznisapreko 40 inovatorica i inovatora iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine te 20 investitora i investitorica. Sajam otvaraju tri sjajne inovatorske i poduzetničke priče, a nakon što ih poslušaš možeš se prošetati Salom za inovacije, Salom za male i srednje biznise, Salom za investicije i podršku ili pogledati Regionalno takmičenje najboljih inovacija “Sarajevo 2020”. Detaljan program Sajma pogledaj u nastavku:

Ne propusti ovu sjajnu priliku i posjeti Sajam 23-24. novembra!

Tri sjajne inovatorske i poduzetničke priče koje ćeš imati priliku čuti

  • Mate Rimac

Direktor i osnivač Rimac Automobila i Greyp Bikes poznat je po svojim inovacijama Concept_One i C-2, koje su pokrenule (r)evoluciju u proizvodnji električnih (super)automobila. Njegov poduzetnički put je počeo 2009. godine u maloj garaži da bi se 2017. godine našao na Forbesovoj listi inovativnih mladih poduzetnika, a danas u svojim kompanijama zapošljava 900 osoba. Prije nekoliko dana je na svom oficijelnom YouTube kanalu najavio da će suvlasništvo u kompaniji podijeliti sa zaposlenicima i da će novi kampus Rimac Automobila imati i startup inkubator. 

  • Dušanka Ilić

Inovatorica i poduzetnica iz Srbije, osnivačica i direktorica Beyond 42, startupa koji je za kratko vrijeme napravio uspjeh sa svojim brendom www.CollectiVibe.com lansirajući platforme za virtuelne događaje na globalno tržište. Među klijentima Beyond 42 danas su Koç Foundation, Heidelberg University, European University Consortium, Modul University Vienna, UNFPA te mnogi drugi, a kako izgleda poduzetnički put jednog inovativnog startupa iz regije do globalnog tržišta ispričat će ekskluzivno na Sajmu inovacija i poduzetništva “Sarajevo 2020”.

  • Mirza Cifrić

Vlasnik i osnivač Veritas Genetics, prve kompanije koja je sekvencirala cijeli ljudski genom za manje od $1000. MIT Technology Review je dvije godine zaredom proglasio Veritas Genetics jednom od 50 najpametnijih kompanija u svijetu. Mirza je bio izvršni direktor AbVitro Inc te vodio Solmap Pharma koju je kupio međunarodni lider u oblasti onkologije – FORMA. Tamo je vodio odjel korporativnog razvoja. Na Sajmu će podijeliti više o tome šta znači voditi kompaniju koja djeluje na tri kontinenta i kakvu ulogu u tome imaju inovacije. 

Ako do sada sada nisi, obavezno pogledaj i najavni video Sajma i javi hoćeš li nam se pridružiti na našem FB eventu.

lonac.pro