Posjeta sTARTUp Day poslovnog festivala

Posjeta sTARTUp Day-u, najvećem poslovnom festivalu za startupe u Baltičkoj regiji koji se održava u estonskom gradu Tartu.

Estonija, mala država u sjeveroistočnoj Evropi, danas je napredno digitalno društvo i raj za startupe. Njen startup-ekosistem je vjerojatno najbolji takve vrste u Evropi, s preko 105 startapa na 100.000 ljudi. Samo u prvom kvartalu 2022. godine startup kompanije u Estoniji su primile ukupno 906,6 miliona eura finansiranja i generisale su preko 417 miliona eura prihoda te se iz mjeseca u mjesec osnivaju nove ambiciozne kompanije. 

Upravo zbog ovih činjenica mi kao budući startup u dogovoru sa Fondacijom Mozaik smo odlučili da dio naše nagrade koju smo osvojili na takmičenju Innovation Nation uložimo u sticanje novih znanja na sTARTUp događaju u Estoniji.

sTARTUp Day je najveći poslovni festival za startupe u Baltičkoj regiji koji se održava u estonskom gradu Tartu. Festival je osmišljen da poveže različite sudionike iz svijeta poduzetništva, uključujući startupe, tradicionalne poduzetnike, investitore i inovatore, te im pruža mogućnost da se upoznaju, podijele iskustva i ideje, kao i razmijene kontakte u svrhu daljnjeg razvoja poslovanja. Na festivalu se održavaju razne aktivnosti i događaji, uključujući inspirativne govore, panele rasprava, seminarne radionice, prezentacije, pitch natjecanja, kao i društveni događaji, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti inovacija, poduzetništva i tehnološkog razvoja. Osim toga, sTARTUp Day pruža izvanrednu priliku za networking i stvaranje novih poslovnih prilika.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa svojim kolegicama Eminom Dedić i Ajšom Hadžifejzović imala priliku sudjelovati na ovom poslovnom festivalu gdje se rađaju sjajne ideje. Za nas, startup My PetPal, ovo je bio izvanredan događaj i jedinstvena prilika da se povežemo s drugim stručnjacima u našoj industriji i steknemo vrijedno znanje i iskustvo koje će nam pomoći u daljnjem razvoju našeg poslovanja. Sigurni smo da će nam ovo iskustvo biti nezamjenjivo u našem daljnjem putu prema uspjehu.

Izvor: lonac.pro