Pokrenuta web platforma namijenjena digitalnim nomadima u Hercegovini

Pokrenuta je dugoočekivana web platforma namijenjena digitalnim nomadima koji Hercegovinu odaberu kao lokaciju svog boravka i rada. Platforma Digitalnomadsherzegovina.com razvijena je kroz projekt RECOOPER, sufinanciran sredstvima Europske unije i vlade SR Njemačke i predstavlja centralno mjesto sa svim informacijama o regijama na jugu Bosne i Hercegovine, dostupnim svima koji su na popisu zemalja koje žele posjetiti stavili i ovo područje.

Od logističkih informacija, korisnih linkova pa sve do prirodnih ljepota i društvenih sadržaja, ova platforma pruža jedinstven pregled svega što putnici mogu pronaći ili očekivati ​​u Hercegovini. Ona olakšava jedan od najvećih izazova s ​​kojima se digitalni nomadi susreću na novim lokacijama – nudi im preporuke, sugestije i savjete stvarajući idealan temelj za samostalno istraživanje regije.

Web platformu prati i promotivni video kojim su predstavljene ključne karakteristike regije kao destinacije za digitalne nomade. Prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, avanturizam, gastronomija, društveni život, zajednice i mjesta za rad samo su neki od razloga zbog kojih je Hercegovina odlična destinacija za posjetiti, ali i zadržati se.

Work'n'Sunshine – je slogan kojim je Hercegovina opisana, a u čiju se istinitost svakodnevno mogu uvjeriti kako digitalni nomadi, tako i drugi koji provode svoje vrijeme u Hercegovini.  

Projekt RECOOPER zajednički provode Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park. RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekt EU4BusinessRecovery vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]