Podijeljeno 550 prehrambenih ramazanskih paketa širom Bosne i Hercegovine

Muslim Aid Association, kao i predhodnih godina, dijeli  prehrambene ramazanske pakete za  socijalno i materijalno ugrožene kategorije, kao što su porodice jetima, starije i iznemogle osobe, nezaposlene osobe i  povratnike. 

Cilj Muslim Aid Association je da obezbjedi hranu prostačima tokom mjeseca ramazana te na taj način olakša post i donese radost ramazana na kućni prag istim. Smatramo da će  ova donacija u 2022. godini imati i veći značaj s obzirom na drastična poskupljenje osnovnih životnih namirnica, a nažalost i zbog povećanja broja nezaposlenih osoba usljed uticaja korona virusa na tržište rada.

Tokom mjeseca ramazana biće donirano 550 paketa  pojedinačne vrijednosti 100 KM. Ramazanski paketi se dijele na više lokacija u Bosni i Hercegovini, a to su: Vareš, Bratunac, Srebrenica, Milići, Zvornik, Breza i Sarajevo.

Projekat se implementira zahvaljujući našim prijateljima Muslim Aid UK, Muslim Aid USA i Muslim Aid Sverige kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]