Po dvanaesti put: Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar

U nedelju, 28. travnja, iz Mostara za Vukovar kreće 12. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar- Vukovar, a organizatori ističu kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju.

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar započet će u nedelju, 28. travnja 2024. godine, kada će se biciklisti iz Mostara zaputiti na put od 500 km sve do Grada Vukovara. Povratak biciklista planiran je u četvrtak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika.

Kako je najavljeno, karavana od 27 biciklista krenut će tradicionalno 28. travnja s trga Hrvatskih velikana (Rondo) u 9:00 sati kada će ih ispratiti kolege i prijatelji, a poziv za ispraćaj upućen je i gradonačelniku Grada Mostara, Mariu Kordiću.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, a među njima i onaj najznačajniji, Grad Vukovar kao najznačajniji domaćin u cijeloj ovoj organizaciji koji je potvrdio domaćinstvo i spreman je i ove godine dočekati svoje prijatelje iz Mostara.

I sam Filip Sušac, dogradonačelnik Grada Vukovara izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u projektu biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar:

Grad Vukovar je spreman da još jednom dočeka svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo da i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja. S organizatorima smo u kontaktu i vjerujem kako je sve dogovoreno i spremni smo za doček naših prijatelja. Nadamo se da će ih putem pratiti lijepo vrijeme, te im želimo vjetar u leđa“.

Općine Kiseljak i Žepče će zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovkoi ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Ekipa koja aktivno radi na organizaciji već je uhodana svatko zna svoj dio posla i ostale su tek neke sitnice da se završe pred sam polazak. Ovo je 12-ti put kako putujemo za Grad Vukovar i pravimo poveznicu mira i prijateljstva, te smo ponosni što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak i Žepče svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji, tako da podrška nije izostala ni ove godine. Ovim putem želim se zahvaliti gradonačelnicima i načelnicima na aktivnom sudjelovanju u organizaciji i prijateljstvu kojeeg djelimo već dvanaest godina“, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.   

“Od starta dijeli tek nekoliko dana, kreću se nakupljati emocije i vlada veliko uzbuđenje među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva. Spremni smo da se i ove godine, po dvanaesti put, zaputimo na put od 500 km, te mogu kazati kako smo sretni što i u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi naša karavana prijateljstva”, dodao je Zorić.

Ove godine karavana će okupiti 27 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a među njima su i četiri žene kojima ovo nije prvi put da pohode u ovoj karavani prijateljstva.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, te se organizatori ovim putem zahvaljuju svim policijskim dužnosnicima koji već 12 godina profesionalno obavljaju svoju dužnost i brinu za sigurnost svih sudionika.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima i prijateljima Biciklističke karavane Mostar-Vukovar, na potpori i očuvanju prijateljstva između gradova i općina kroz koje karavana prolazi, i to: Sportski savez Grada Mostara, Škoda Apolo Mostar, Euroherc osiguranje, Restoran konoba Goranci, Delta Security, Podrumi Andrija, Andritz Tep, te naravno gradovi Mostar, Županja, Vukovar i općine Kiseljak Žepče.

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar krenut će iz Mostara u nedelju, 28. travnja, u 9 sati ispred mostarske Kosače, a organizatori ovim putem pozivaju sve svoje prijatelje na ispraćaj ka Gradu Heroju – Vukovaru.

Izvor: akta.ba