Plutajući koncert Zvjezdana Ružića u srcu Hercegovine

Na jednom od najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini održat će se “Floating Concert @ Kravica Waterfall” dana 08.07. Pijanist Zvjezdan Ružić predstavit će svoj solo projekat Pianotron. Koncert će se održati na plutajućoj platformi ispod vodopada Kravica, uz vrhunsku muzičku produkciju i vrijedan koncertni klavir. Zvjezdan Ružić, poznat kao “Čovjek Orkestar,” izvest će svoje autorske numere i svjetske hitove u vlastitim aranžmanima.

Izvor: Saopštenje

Zvjezdan Ružić je vrhunski pijanista što potvrđuje čak pet osvojenih prestižnih diskografskih nagrada Porin te 6 strukovnih nagrada Status Hrvatske muzičke unije za najboljeg jazz pijanistu u Hrvatskoj. Uz brojne saradnje i bogat diskografski repertoar, koji je ostvario s eminentnim muzičarima hrvatske scene, Zvjezdan je do sada publici predstavio čak šest autorskih albuma. U svojoj bogatoj biografiji bilježi saradnje s 2 Cellosom, Massimom Savićem, Josipom Lisac, Tonijem Cetinskim i mnogim drugim muzičkim imenima.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Njegovo iskustvo i vještina, ali i mašta i hrabrost naveli su ga da kreira nešto potpuno novo – Pianotron. Pianotron je posljednji u nizu impresivnih projekata ovog mladog umjetnika, o kojem se priča ne samo u regionu, već i u svijetu. Zvjezdan je uspio napraviti ono što rijetkima pođe za rukom – pronašao je svoj orginalni muzički izražaj, kojim nadilazi već poznate muzičke forme i stvara svoj muzički – Pianotron stil.

Pianotron je sastavljen od tri instrumenta – klavira, mallotrona i 6 pedala na kojima unaprijed isprogramira zvuk, koji kasnije pokreće udarcem noge. Koliko god to nemoguće zvučalo, Zvjezdan sva tri instrumenta svira istovremeno. Uprkos tehničkoj kompleksnosti izvođenja, numere Pianotrona, oduševljavaju publiku svih generacija. Koncerti Pianotrona satkani su od kombinacije autorskih numera, i nekoliko umjetniku dragih, svjetski poznatih hitova muzičkih legendi.

Yamaha Europe specijalno za Zvjezdanov nastup donosi koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, jer je upravo Zvjezdan njihov zvanični umjetnik i brend ambasador za cijeli svijet. Koncert će trajati 90 minuta, a za sve posjetioce Parka Kravica koncert će biti besplatan.

Više od 3000 gledalaca prisustvovaće ovom multimedijalnom muzičkom spektaklu na vodopadu Kravica, koji će se snimati sa 14 kamera, uz impozantne LED ekrane.

Spremite se za neponovljiv muzički i multimedijalni spektakl, koji će se pamtiti. Zabilježite 8. 7.  15 sati, na svojim kalendarima! Vidimo se na „Floating Concert @ Kravica Waterfall“,  kada nam Zvjezdan Ružić i njegov Pianotron donose pravu muzičku magiju!

Izvor: etrafika.net