PLM: Poziv za prijave na radionicu dramskog odgoja “Jedi zdravo, šetaj pravo”

Pozorište lutaka u Mostaru (PLM) i ove godine organizira radionicu dramskog odgoja pod nazivom “Jedi zdravo, šetaj pravo”, a poziv će biti otvoren od 20. prosinca do 15. siječnja 2023. godine.

Radionica dramskog odgoja “Jedi zdravo, šetaj pravo” u Pozorištu lutaka u Mostaru ima za cilj oživjeti lutkarsko obrazovanje, te dječje i dramsko stvaralaštvo u gradu. Na njoj će sudjelovati djeca iz osnovnih škola, a primarno će se kreirati sadržaji i izvoditi predstave svjetskih i bosanskohercegovačkih autora, naveli su iz Pozorišta lutaka u Mostaru.

Radionica će završiti predstavom “Jedi zdravo, šetaj pravo”, čija premijera je predviđena za kraj svibnja 2023. godine.

Pozorište lutaka je u prošloj sezoni organiziralo radionicu dramskog odgoja pod nazivom “Snjeguljac”, čija premijera je bila u svibnju 2022. godine, a glumci u ovoj predstavi bila su djeca osnovnih škola Mostara, a nakon premijernog izvođenja, predstava je odigrana i u okviru festivala “Mostarsko ljeto 2022”.

Voditelji radionica su dramska pedagoginja Adela Lerić, dramski pedagog Miroljub Mijatović i glumac i redatelj Pozorišta lutaka u Mostaru Nedžad Maksumić .

Sva zainteresirana djeca, uzrasta od 9 do 11 godina mogu se prijaviti putem e-maila: djecijistudio@plm.ba, a sudjelovanje na ovoj radionici je besplatno.

(FENA)

Izvor: abrasmedia.info