Penzioneri darovali novogodišnjim paketićima djecu bez roditeljskog staranja JU Dom-porodica Zenica

Tekst: Vehid Begunić, FOTO FENA /Vehid Begunić

ZENICA, 22. decembra (FENA) – Javnu ustanovu Dom-porodica Zenica posjetili su stanari Doma za stara lica Zenica, koji su štićenike te ustanove koja skrbi o djeci bez roditeljskog staranja darivali novogodišnje paketiće.

– Danas smo imali posebno zadovoljstvo da nas posjete naše komšije pa smo, umjesto jednog ugostili više Djeda mrazeva i Baka mrazeva. Nadam se da ćemo u toku zimskog raspusta uspjeti da im uzvratimo posjetu – kazala je direktorica JU Dom-porodica Zenica Draženka Subašić.

Direktor Doma za stara lica Zenica Kemal Efendić istakao je zadovoljstvo što su na ovaj način uspjeli da “u zimske dane unesu malo topline u svoja i srca štićenika ove ustanove”, ali i zaposlenika obje ustanove.

-Svjedočili smo toplom ljudskom događaju, ali se nadam da će ovo biti povod da i drugi društveni akteri iz našeg grada posjete ovu i slične ustanove te unesu svježinu i toplinu kod štićenika ustanova socijalne zaštite – poručio je Efendić.

Djeca su svoje goste nagradili prigodnim programom, uz pjesmu i recitovanje novogodišnjih pjesmica. Zanimljivo je kako obje ove ustanove skrbe o po 80-ak štićenika, odnosno korisnika usluga.

Izvor: fena.ba