Otvoren poziv za prijave: Aktivni građani Trebinja – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se aktivno uključiti u procese donošenja odluka u Trebinju? Ako je vaš odgovor da, onda je ova obuka idealna prilika za vas!

Pozivamo vas da se prijavite za učešće na interaktivnoj obuci o korištenju konsultacijskih mehanizama u lokalnoj zajednici. Ovaj put, organiziramo obuku za građane i građanke Trebinja. Obuka je od iznimnog značaja za osnaživanje građana, ali i organizacija u procesu aktivnog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou. Također, istražiti ćemo mehanizme za uključivanje građana u procese donošenja odluka te vas motivirati da primijenite ta znanja kroz praktične vježbe, ali i u javnom životu.

Šta nam je važno?

·       Razumijevanje važnosti sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka.

·       Upoznavanje sa pravnim okvirom i standardima za sudjelovanje građana.

·       Osposobljavanje za korištenje konsultacijskih mehanizama na lokalnom nivou.

·       Razvoj vještina javnog zagovaranja i participacije.

Datum: 15.6.2024. g., u periodu od 9.00 – 14.00 sati.

PRIJAVITE SE OVDJE.

Sudjelovanje građana ključno je za napredak naše zajednice. Ova obuka će vam dati alate i samopouzdanje potrebno za aktivno djelovanje i poboljšanje prilika za sve nas. U narednom periodu, objaviti ćemo poziv za ostale PRAGG zajednice. Pratite nas i prijavite se. Vrijeme je za proaktivne građane i građanke.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom. U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila emina.trnka@mladi.org ili putem telefona 033 778 767. Agendu i detaljne napomene učesnici će dobiti putem e-maila. Organizator snosi troškove hrane i pića.

Izvor: mladi.org