Otvoren najljepši kutak za dječiju igru: Banja Luka dobila najveće i najmodernije dječije igralište u regionu

Na radost najmlađih i njihovih roditelja, Banja Luka je dobila najveće i najmodernije dječije igralište u regionu.

-Ovo je veliki dan za Banju Luku i Republiku Srpku. Otvorili smo najveće dječije igralište u regionu, a najbogatije što se tiče sadržaja za djecu. Uloženo je mnogo truda i Banja Luka ovim dječijim igralištem dobija raj za djecu – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je sa brojnim mališanima otvorio ovo igralište u Parku „Mladen Stojanović“.

Kako je kazao, uvjeren je da će ne samo roditelji iz Banje Luke, nego i iz drugih gradova i opština dovesti djecu upravo na ovo igralište, koje se prostire na 1.500 kvadartnih metara površine, sa 12 kula različitih visina, koje su međusobno povezane visokim adrenalinskim okruglim mostom i „zip lajnom“ dužine 22 metra.

-Ovo dječije igralište definitvno može biti ono po čemu će naša djeca pamiti svoje djetinjstvo. Dođi ovdje i igrati se i imati svu ljepotu i prirode i sadržaja je nešto što će zaista svim mališanima ostati u lijepom sjećanju – kazao je gradonačelnik.

Prema njegovima riječima, igralište ja nazvano „Kula avantura“, a staza koja vodi do igrlišta je simboličnog naziva „staza sreće“, jer vjerujemo da će svako dijete osjetiti ljubav dolazeći ovdje i boraveći na ovom igralištu.

-U prelijepom ambijentu Parka „Mladen Stojanović“ završena je i trim staza za sve rekreativce i sportiste. Postavili smo i prve podzemne kontejnere, a Park je dobio i javni toalet. Cijeli ambijent je zaista impozantan – naveo je on.

Uz novo igralište, u koje je uloženo oko 800.000 KM, obnovljeno je i postojeće dječije igralište u Parku.

-Uz sve ovo gradimo puteve, kanalizaciju, obezbjeđujemo besplatne priključke, ali moramo ići u svijet i svijet mora doći u Banju Luku. Hoćemo da naša djeca u svakom naselju imaju lijepo igralište, ali kada ovdje dođu da im to bude poseban doživljaj – rekao je gradonačelnik ističući da je ovo dječije igralište prilagođeno svim uzrastima, te da je dio rekvizita namijenjen i za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: banjaluka.rs.ba