Otvaranje nove sobe za terapije centra “Los Rosales”

Svečano otvaranje sobe koja će se koristiti za razne terapije u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, i preuzimanje novog minibusa bit će upriličeno danas u 11 sati u Centru “Los Rosales”, Južni logor bb, Mostar.

U okviru implementacije Interreg IPA projekta „Inclusive play“ prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Centar je uspio dograditi novu prostoriju koja će se koristiti da se u ugodnom ambijentu korisnicima omogući pružanje raznih terapija, kao i održavanja raznih radionica i edukacija (relax kids i dr), saopćeno je iz “Los Rosalesa”.

Centar je također u okviru navedenog projekta, a uz sufinansiranje Grada Mostara, nabavio novi školski minibus za prijevoz učenika/korisnika Centra te će ga preuzeti isti dan.

Istog dana u Centru će, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, talijanska fondacija Don Carlo Gnocchi u partnerstvu s firmom Violeta u sklopu kampanje podizanja svijesti o autizmu, održati kratko predavanje i radionicu za djecu uzrasta II i III razreda osnovnih škola iz Mostara na temu svjesnosti o autizmu.

Također, održati će se i promocija slikovnice koju je dizajnirala Paula Tomić, majka dječaka s autizmom, najavljeno je iz Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”.

Izvor: mostarski.ba