Otvaranje Centra za mlade u Bihaću

  • Centar za održivi razvoj COR Bihać u narednih 7 mjeseci provodi projekat otvaranja Centra za mlade.
  • Cilj projekta je da se mladima obezbijedi prostor u kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme, te učestvovati u kreativnim radionicama kojim će unaprijediti svoja znanja i vještine iz raznih oblasti: jezika, radionice iz područja kulture i umjetnosti, okoliša, IT tehnologije, ličnog razvoja, leadership radionice, i td.
  • U narednom periodu planirano je održavanje sastanaka s omladinskim udruženjima, neformalnim grupama, udruženjima građana koji rade s mladima u cilju predstavljanja projekta i utvrđivanja načina međusobne saradnje na projektu. Planirano je da se održi minimalno osam ovakvih sastanaka. Aktivnost će trajati dva mjeseca, nakon čega će se pristupiti kreiranju rasporeda dostupnih obuka u Centru.

Planirane aktivnost će se sprovoditi uz puno poštovanje mjera koje se tiču borbe protiv COVID-19.

 ✅Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Related Posts

Konferencija “Youth Inspiration Academy” 2022

Dodjelom priznanja “Junak/junakinja svoje zajednice”, edukativnim radionicama i koncertom Amela Ćurića Fondacija tuzlanske zajednice obilježava Međunarodni dan volontera Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, organizuje konferenciju Youth Inspiration Academy sa nizom edukativnih radionica usmjerenih na lični razvoj mladih, te njihov društveni i poduzetnički angažman. Na konferenciji, koja se ove godine održava […]

Volontiranje i aktivizam: Put ka uspjehu i izgradnji sebe

Ukoliko ideš u srednju školu ili si adolescent odnosno adolescentica koji ili koja pokušava pronaći svoje mjesto u društvu van škole/fakulteta, onda je ovaj blog baš za tebe! Osoba sam koja je svoje srednjoškolske ali i fakultetske (koji još uvijek traju) dane provodila u raznim vannastavnim aktivnostima i obavezama. Naravno, ta navika se proteže još iz osnovne[…]