Otvaranje Centra za mlade u Bihaću

  • Centar za održivi razvoj COR Bihać u narednih 7 mjeseci provodi projekat otvaranja Centra za mlade.
  • Cilj projekta je da se mladima obezbijedi prostor u kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme, te učestvovati u kreativnim radionicama kojim će unaprijediti svoja znanja i vještine iz raznih oblasti: jezika, radionice iz područja kulture i umjetnosti, okoliša, IT tehnologije, ličnog razvoja, leadership radionice, i td.
  • U narednom periodu planirano je održavanje sastanaka s omladinskim udruženjima, neformalnim grupama, udruženjima građana koji rade s mladima u cilju predstavljanja projekta i utvrđivanja načina međusobne saradnje na projektu. Planirano je da se održi minimalno osam ovakvih sastanaka. Aktivnost će trajati dva mjeseca, nakon čega će se pristupiti kreiranju rasporeda dostupnih obuka u Centru.

Planirane aktivnost će se sprovoditi uz puno poštovanje mjera koje se tiču borbe protiv COVID-19.

 ✅Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Related Posts

U “Akciji solidarnosti” banjalučki Crveni krst prikupio 200 paketa hrane

U “Akciji solidarnosti”, koju je organizovao Crveni krst Banjaluka i koja je završena, ukupno je prikupljeno namirnica za 200 paketa koje će u narednim danima podijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji nisu korisnici Javne kuhinje. “Naši volonteri će narednih dana u banjalučkim mjesnim zajednicama podijeliti pakete socijalno ugroženim porodicama i pojedincima”, kažu iz Crvenog krsta. Kako […]

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“ Autorka: Nataša Gavur mladibl.com