Otvaranje Centra za mlade u Bihaću

  • Centar za održivi razvoj COR Bihać u narednih 7 mjeseci provodi projekat otvaranja Centra za mlade.
  • Cilj projekta je da se mladima obezbijedi prostor u kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme, te učestvovati u kreativnim radionicama kojim će unaprijediti svoja znanja i vještine iz raznih oblasti: jezika, radionice iz područja kulture i umjetnosti, okoliša, IT tehnologije, ličnog razvoja, leadership radionice, i td.
  • U narednom periodu planirano je održavanje sastanaka s omladinskim udruženjima, neformalnim grupama, udruženjima građana koji rade s mladima u cilju predstavljanja projekta i utvrđivanja načina međusobne saradnje na projektu. Planirano je da se održi minimalno osam ovakvih sastanaka. Aktivnost će trajati dva mjeseca, nakon čega će se pristupiti kreiranju rasporeda dostupnih obuka u Centru.

Planirane aktivnost će se sprovoditi uz puno poštovanje mjera koje se tiču borbe protiv COVID-19.

 ✅Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Related Posts

​​Čapljinski karneval vratio sjaj, glamur i veselje na ulice grada nakon dvogodišnje pandemijske pauze.

Više tisuća posjetitelja oduševljeno sudionicima i dvodnevnim programom. Nakon održanog četvrtog po redu dječjeg karnevala u petak 12.8., u subotu 13.8. je upriličen 23. Međunarodni ljetni karnevala Čapljina 2022. U subotu je program započeo karneval partyjem na gradskom kupalištu “Jaz” a onda je uslijedio prijem karnevalskih skupina u salonu gradske uprave u Čapljini gdje su domaće i […]

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]