Održivi turizam duž staza Via Dinarice

🌍💚 Otkrijte ljepotu Bosne i Hercegovine kroz održivi turizam duž staza Via Dinarice! 🏞️

🌟🏞️ Pozivamo sve zainteresirane subjekte da se pridruže Inovacijskom izazovu “Održivi turizam za zeleni razvoj duž staza Via Dinarice u Bosni i Hercegovini”! 🌿👣

🌍 Projekat aktivno koristi iskustva stečena tokom prethodnih faza projekta Via Dinarica s ciljem promoviranja ove turističke staze na globalnoj turističkoj mapi.

💡 Inovacijski izazov poziva na predlaganje rješenja koja će osavremeniti turističke usluge duž staza i lokaliteta Via Dinarice kroz podršku održivim, primjenjivim i inovativnim pristupima.

🎯 Cilj je podržati inovativna rješenja za održivi razvoj turizma, nastala u suradnji s lokalnim zajednicama i privatnim sektorom, te unaprijediti postojeće ili kreirati nove turističke usluge.

🏆 Ukupan nagradni fond iznosi 42.000,00 KM, a podržat će se tri najbolje ocijenjena inovativna rješenja bez obzira na tematske oblasti i kategorije.

📝 Prijave su otvorene za subjekte iz Bosne i Hercegovine, a predložena rješenja moraju se realizirati na lokacijama bijele, zelene i plave staze Via Dinarice.

🔗 Više informacija o Inovacijskom izazovu Via Dinarica možete pronaći na: Platforma otvorenih inovacija – INOVACIJSKI IZAZOV VIA DINARICA – https://bit.ly/3JuyQgP

🤝 Projekat se realizira uz financijsku podršku Italijanske agencije za razvojnu suradnju AICS, te uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

AICS Tirana, Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina Via Dinarica

Pridružite nam se i budite dio inovativnog procesa koji će doprinijeti unaprijeđenju turizma na Via Dinarici i razvoju održive turističke destinacije u Bosni i Hercegovini! 💚🌟#Inovacije#održiviturizam#viadinarica

Izvor: facebook.com