Održana “Trka za zdravlje” u Kladnju: Događaj uveličalo više od 500 učesnika

Zdravlje i inkluzija bile su glavne zvijezde vodilje ove subote. Zajedničkim snagama, i na ovom događaju, pokušali smo proširiti svijest građana o ovim bitnim temama, a da je važnost istih i prepoznata, potvrdili su posjetioci kojih je, samo taj dan, u Kladnju bilo više od 500.

Kao i brojni prethodni vikendi, i ovaj je bio radni za tim i-dijaspore u Kladnju. Naime, 14. maja održana je dugo pripremana “Trka za zdravlje” koju su, pored naših predstavnika, organizirali Udruženje “Žena ženi” iz Kladnja, Sportski saveza Općine Kladanj, Općina Kladanj, Ski klub Kladanj, K.K. Kladanj 72, NK Konjuh Kladanj, Biciklistički klub Kladanj, Agencija Backstage Kladanj, Radio amateri, PD Miljkovac Kladanj, UG Harmonija, UM Vizija Kladanj, BZK Preporod, UGSRI, KUD Mladost, JP Karaula, Vatrogasno društvo Općine Kladanj, MUP TK, Dom zdravlja Kladanj, Organizacija RVI Kladanj, Off road Konjuh 4X4 Kladanj, AMK Karaula, NK Stupari, Osnovna i srednja škola Kladanj, te Osnovna škola Stupari. 

Trka je protekla u izvanrednoj atmosferi, učesnici su oduševljeni organizacijom i uopće prilikom da učestvuju na jednom ovakvom događaju upravo u Kladnju, zbog čega su izrazili nadu da će se ista nastaviti organizirati i u budućnosti.

S obzirom na činjenicu da je trka imala inkluzivni karakter, svojim prisustvom događaj su posebno uveličala djeca sa poteškoćama u razvoju, štićenici Centra “Koraci nade” iz Tuzle, a osim njih, među najmlađim posjetiocima Kladnja našli su se i učenici Osnovne škole u Olovu, mališani iz JU Dječijeg obdaništa “Edina Čamdžić” Kladanj, kao i mališani iz Sarajeva.

Posebnost događaju dali su i stariji učesnici, sedamdesetogodišnjaci, koji su svojim sugrađanima, ali i bh. dijaspori, pokazali da su, i u poznim godinama, u zavidnoj formi.

Učesnicima, kao i predstavnicima kladanjske dijaspore, su ovom prilikom dodijeljene i medalje.

Donatorskim sredstvima kladanjskih privrednika, ali i privrednika iz drugih bh. gradova događaj je uspješno realiziran. 

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.

Izvor: i-platform.ch

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]