Objavljeni javni pozivi za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u Tuzlanskom kantonu

Investicijska fondacija Impakt objavila je javne pozive za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u Tuzlanskom kantonu.

Pozivi su objavljeni za područje Grada Tuzle te mjesta: Banovići, Gračanica, Doboj Istok, Teočak, Sapna i Čelić, za mlade od 18 do 35 godina, koji žele pokrenuti biznis ili posluju maksimalno godinu dana.

IMAPKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

  • Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  • Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate.
  • Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Zainteresirani javne pozive mogu pronaći na web-stranici Investicijske fondacije Impakt, a prijave mogu poslati poštom, e-mailom te online prijavom putem linka.

impakt

Pozivi su dostupni na linkovima, koji slijede.

Banovići (rok 24. 5.): link

Doboj Istok (rok 24. 5.): link

Tuzla (rok 25. 5.): link

Gračanica (rok 26. 5.): link

Čelić (rok 26. 5.): link

Sapna (rok 27. 5.): link

Teočak (rok 27. 5.): link

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

Izvor: akta.ba