Objavljen prvi tizer za film o Draženu Petroviću (VIDEO)

Produkcijska kuća Kinoteka je danas objavila prvi tizer za dugometražni igrani film “Dražen” koji prvi put na velika platna donosi priču o legendarnom Draženu Petroviću.

Na početku tizera vidimo malog Dražena, kojeg tumači nadareni Šibenčanin Tonko Stošić, u njegovim košarkaškim počecima. To su neke od prvih scena koje će gledaoci moći da vide ove jeseni u bioskopima kada se očekuje premijera filma.

Film “Dražen” prati život legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, od detinjstva u Šibeniku do njegove tragične smrti 1993. godine. Sniman je, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno doprinosi emotivnoj snazi priče.

– Nadam se da će ova najava publiku dodatno potaknuti da dođe u kina i pogleda film. Mislim da smo napravili dobar posao i da ćemo svi zajedno uživati u još jednom sjećanju na Dražena – rekao je povodom izslaska tizera Domagoj Nižić, glavni glumac koji tumači lik odraslog Dražena.

Glavne uloge u filmu tumače Domagoj Nižić i Romina Tonković, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Zrinka Cvitešić, Tonko Stošić, Dragan Mićanović, Lovre Tanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković i drugi.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenačkom kućom December i srpskim Living Pictures. Film su podržali Hrvatski Audiovizualni Centar, Slovenski Filmski Centar i Filmski Centar Srbije, a zahvaljujući podršci i drugih brojnih institucija, sponzora i gradova, očekuje se da će film biti gotov do jeseni 2024. godine.

Izvor: ba.ekapija.com