Objavljen javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima u Gradu Banja Luka za 2022. – ROK 30 DANA

Grad Banja Luka objavio je danas JAVNI POZIV za dodjelu subvencija poslovnim subjektima u Gradu Banja Luka za 2022. godinu. Predmet javnog poziva je dodjela subvencija poslovnim subjektima u Gradu Banja Luka, a prema vrstama koje su definisane Programom dodjele subvencija poslovnim subjektima u Gradu Banja Luka za 2022. godinu i to:

  1. Subvencija za pokretanje samostalnih preduzetničkih djelatnosti (samozapošljavanje);
  2. Subvencija za povećanje produktivnosti i podršku izvozu;
  3. Subvencija za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti;
  4. Subvencija ugostiteljima čiji rad će biti otežan usljed provođenja rekonstrukcije dijela ulice Bana Milosavljevića;
  5. Subvencija za razvoj receptivnog turizma.

Odobrena subvencija po korisniku subvencije iznosi do 50% ukupne vrijednosti navedene u projektnom prijedlogu, s tim da maksimalan iznos po korisniku subvencije ne može biti veći od 30.000 KM. Po ovoj vrsti subvencije, korisnik subvencije je dužan obezbijediti minimalno 50% ukupne vrijednosti navedene u projektnom prijedlogu.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objave Javnog poziva za sljedeće vrste subvencije:

– Subvencija za pokretanje samostalnih preduzetničkih djelatnosti (samozapošljavanje),

– Subvencija za povećanje produktivnosti i podršku izvozu,

– Subvencija za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti i

– Subvencija za razvoj receptivnog turizma.

Za subvenciju ugostiteljima čiji rad će biti otežan usljed provođenja rekonstrukcije dijela ulice Bana Milosavljevića rok za podnošenje prijave je 10 dana od dana objave Javnog poziva.

Pravilnik o dodjeli subvencija možete preuzeti na linku, a ovdje možete preuzeti potrebne obrasce.

Izvor: unijauprs.org

Related Posts

Konferencija “Youth Inspiration Academy” 2022

Dodjelom priznanja “Junak/junakinja svoje zajednice”, edukativnim radionicama i koncertom Amela Ćurića Fondacija tuzlanske zajednice obilježava Međunarodni dan volontera Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, organizuje konferenciju Youth Inspiration Academy sa nizom edukativnih radionica usmjerenih na lični razvoj mladih, te njihov društveni i poduzetnički angažman. Na konferenciji, koja se ove godine održava […]

Volontiranje i aktivizam: Put ka uspjehu i izgradnji sebe

Ukoliko ideš u srednju školu ili si adolescent odnosno adolescentica koji ili koja pokušava pronaći svoje mjesto u društvu van škole/fakulteta, onda je ovaj blog baš za tebe! Osoba sam koja je svoje srednjoškolske ali i fakultetske (koji još uvijek traju) dane provodila u raznim vannastavnim aktivnostima i obavezama. Naravno, ta navika se proteže još iz osnovne[…]