Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Mostaru

Radionica će se održati 15. svibnja u prostorijama Centra za kulturu Mostar na adresi Rade Bitange 13, sa početkom u 18:00 sati.

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet”, u suradnji sa Srednjom ekonomskom i ugostiteljsko-turističkom školom iz Mostara, sa zadovoljstvom najavljuje radionicu povodom Međunarodnog dana obitelji.

Radionica će se održati 15. svibnja u prostorijama Centra za kulturu Mostar na adresi Rade Bitange 13, sa početkom u 18:00 sati.

Tema radionice je “Jačanje porodičnih veza kroz komunikaciju” radionica se fokusira na važnost otvorene i empatične komunikacije unutar obitelji kako bi se poboljšali odnosi među članovima i riješili određeni izazovi na konstruktivan način. Važno je kontinuirano raditi na podizanju svijesti o važnosti obitelji u današnjem društvu, te promicanje znanja o društveno-ekonomskim i demografskim trendovima koji utječu na obiteljski život.

Voditeljice radionice su prof. mr Edisa Demić, direktorica Udruženja “Dignitet” i Sanja Gološ pedagog Srednje ekonomsko i ugostiteljsko-turističke škole iz Mostara.

“Putem radionicu, želimo potaknuti razgovor o sveprisutnim izazovima s kojima se sučeljava suvremena obitelj. U današnjem kaotičnom društvenom sustavu, važno je osvijestiti emocionalnu povezanost unutar obitelji i njenu ulogu u razvoju članova i društva u cjelini. Obitelj je izvor prvih iskustava o sebi i drugima, te je ključna za formiranje slike o sebi, samopoštovanja i samopouzdanja. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, želimo potaknuti obitelji da njeguju svoje vrijednosti te da svakodnevno odvajaju vrijeme za porodične aktivnosti koje jačaju međusobne odnose”, istaknula je Demić.

Međunarodni dan obitelji, 15. svibanj, pruža priliku za promicanje svijesti o važnosti obitelji te za raspravu o pitanjima koja se tiču obiteljskog života.

Obilježavanje ovog dana provodi se uz podršku Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ u sklopu projekta “Bez nasilja, bez izgovora”.

Za dodatne informacije o radionici i prijavama, molimo kontaktirajte Udruženje “Dignitet” na telefon 062329994 ili putem e-maila info@dignitet.ba

Izvor: bljesak.info