Networking događaj za mlade poduzetnike i poduzetnice iz BiH

Vijeće mladih Federacije organizuje Networking događaj na kojem ćemo okupiti mlade poduzetnike i poduzetnice kako bismo razgovarali o benefitima i važnostima organizovanja, a po uzoru na Uniju mladih preduzetnika Crne Gore.

Događaj

15.06.2023. 15:30

Online

Kroz proteklih godinu dana, Vijeće mladih Federacije BiH je intenzivnije djelovalo u oblasti zapošljivosti mladih u Bosni i Hercegovini, ponajviše organizujući događaje kao što su dijalog mladih i vlasti, višednevni trening za mlade aktiviste, zatim mentorski proces kroz koji su mladi polaznici uputili zagovaračke inicijative koje se tiču lokalnih politika zapošljavanja, te druge slične aktivnosti.

Međutim, posebnu važnost želimo dati i mladim poduzetnicima, ili onima koji to uskoro postaju. Organizujemo Networking događaj na kojem ćemo okupiti, ne samo predstavnike aktivnih nevladinih organizacija, firmi, udruženja i sličnih lidera u oblasti poduzetništva, nego i mlade poduzetnike koji su bili, ili su trenutno dio, njihovih programa i procesa osnaživanja poduzetništva.

Ono što nam je ključno na ovom događaju, pored razgovora s mladim ljudima, jeste upoznavanje prisutnih sa Unijom mladih preduzetnika Crne Gore.
Vijeće mladih, kao tijelo koje je nastalo kroz omladinsko organizovanje i umrežavanje, itekako razumije važnost uključivanja različitih aktera u jednu zagovaračku platformu, kakva upravo jeste Unija.

S obzirom na to da Bosna i Hercegovina, sa svim predstavnicima sektora zapošljavanja, zaista ima potencijal za konkretnije umrežavanje istog, od velikog značaja bi nam bilo ukoliko biste se mogli odazvati na ovaj poziv i doprinijeti početku jednog takvog procesa. 

Networking događaj će se u online formatu održati 15. juna, u periodu od 15:30 do 17:00h.
Molimo Vas da registraciju za isti izvršite putem OVOG obrasca, te Vas ohrabrujemo da pozovete i druge mlade poduzetnike da se registruju i učestvuju na događaju kako bismo zajednički otvoreno razgovarali o izazovima s kojim se mlada osoba susreće na putu ka uspješnom poduzetništvu.

Izvor: lonac.pro